SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Finca perquè joves de Castelldans tinguin horts

Cedida per l'ajuntament a canvi que paguin l'aigua

Imatge de dos joves a l’hort que l’ajuntament de Castelldans els ha cedit.

Imatge de dos joves a l’hort que l’ajuntament de Castelldans els ha cedit.A.A.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Castelldans ha cedit als joves de la població una finca de més de tres-cents metres quadrats perquè hi puguin habilitar horts urbans. Està situada als afores del nucli urbà al costat de les piscines i ja s’han plantat sis horts d’unes quatre parcel·les. El consistori va adequar la finca, que es trobava en desús, i va instal·lar-hi les preses d’aigua.

“No ens fan pagar lloguer però sí que hem d’abonar la despesa d’aigua cada sis mesos”, va indicar un dels beneficiaris que s’han acollit a la iniciativa amb tres veïns més per tenir el seu propi hort.

Els productes que cullen són per a ús personal ja que la venda queda descartada

En l’experiència participen persones entre els 25 i els 35 anys, “encara que no està vetada a ningú ja que fa poc temps que es va inscriure una veí de vuitanta anys que també vol plantar les seues hortalisses”, asseguren alguns dels joves.

Ja han collit les primeres tomates, enciams, melons, síndries, cebes, pebrots i cogombres, entre altres varietats, que estan destinades només a l’autoconsum dels nous agricultors i les seues famílies ja que queda descartada la venda al públic.

tracking