SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

La Generalitat invertirà 185 milions en la millora de Comiols amb 4 túnels i viaductes

Aquest mateix any es licitarà la variant d'Artesa de Segre i la reforma estarà llesta el 2025 || Després d'anys de reivindicacions, el Pallars parla de “dia històric” i que ajudarà al desenvolupament econòmic

Calvet (primer per la dreta) presentant les alternatives per a la millora de Comiols.

Calvet (primer per la dreta) presentant les alternatives per a la millora de Comiols.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori, Damià Calvet, i el secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín, van presentar ahir als presidents dels consells dels dos Pallars i als alcaldes de Tremp i Sort set alternatives per a la millora de Comiols, una reivindicació històrica. Tots els assistents a la reunió van coincidir a triar l’opció de millora entre Artesa de Segre i Isona, que preveu la construcció de quatre túnels i quatre viaductes. Suposarà una inversió de 185 milions d’euros per a un tram d’uns 29 quilòmetres i les obres estaran llestes el 2025.

Calvet va destacar que aquest nou traçat tindrà 3 quilòmetres menys que l’actual i el viatge serà cinc minuts més curt. Va destacar que també “es guanyarà en seguretat i confort”. Les obres s’executaran per fases i es preveu que estiguin llestes en cinc anys. Calvet va apuntar que aquest any es licitaran els treballs de la variant d’Artesa de Segre, d’1,4 quilòmetres, perquè es puguin executar l’any que ve. En una altra fase es programarà la ronda del Pont d’Alentorn, d’1,5 quilòmetres i una inversió d’uns 10 milions. La carretera tindrà dos carrils de pujada entre Folquer i Comiols i uns altres dos entre Isona i Comiols.

S’actuarà entre Artesa i Isona i el traçat tindrà 3 km menys i el viatge s’escurçarà uns 5 minuts

El conseller de Territori va afirmar que seran “especialment sensibles” i “vetllaran perquè hi hagi la mínima afectació possible tant per a les persones com per a l’economia”. També es crearà una comissió de treball per fer seguiment d’aquest projecte, de la qual formaran part també els representants polítics del territori.

El president del consell del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol; el del Pallars Sobirà, Carles Isus; l’alcaldessa de Tremp, Pilar Cases; i el primer edil de Sort, Raimon Monterde, van coincidir que “és un dia històric” al donar-se a conèixer la millora de Comiols i el calendari d’execució.

Cases va recordar que “és una reivindicació que fa 30 anys que dura” i que ara serà una realitat. Mullol va assegurar que ajudarà al “desenvolupament econòmic” i a lluitar contra la despoblació. Isus va manifestar que “assegura el flux de persones i serveis” i Monterde va destacar “la comoditat i seguretat de la via”. Van apuntar que facilitarà l’entrada de persones al Pirineu i atansarà els serveis de l’àrea metropolitana.

D’altra banda, Calvet va visitar també l’heliport de Tremp, on ja han acabat les obres perquè pugui acollir vols nocturns i el puguin utilitzar els serveis d’emergències mèdiques.

tracking