SEGRE

URBANISME COMISSIÓ DE LLEIDA

Borges podrà tractar cada any a Tàrrega mil tones de pistatxos

La Generalitat aprova un pla especial urbanístic per a la finca de Mas Colom

Pistatxers a la finca de Mas Colom de Tàrrega.

Pistatxers a la finca de Mas Colom de Tàrrega.REDACCIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Borges podrà tractar fins a mil tones de pistatxos a l’any a la finca de Mas Colom de Tàrrega. Així es desprèn del pla especial urbanístic que va rebre ahir el vistiplau de la comissió d’Urbanisme de Lleida. El document assenyala que l’empresa preveu assolir una superfície de 1.700 hectàrees de pistatxers a la zona regable del Segarra-Garrigues, un cultiu que ja ha començat a implantar a l’Urgell. Urbanisme va apuntar que “d’aquesta superfície, unes 500 hectàrees amb una producció de dos mil quilos cada una es tractaran directament a la finca”, mentre que “la resta de la producció es descentralitzarà en altres naus de tractament distribuïdes al territori més proper”.

Mas Colom acull construccions que inclouen datacions des del segle XIV fins al XIX, en les quals el Grup Borges projecta un centre d’interpretació dedicat als seus productes. Els terrenys també acullen més de 22 hectàrees de pistatxers. Urbanisme va apuntar que el nou pla especial haurà de permetre que aquest complex “actuï com un motor per a la introducció i el desenvolupament del cultiu de pistatxos al Segarra-Garrigues”. Això, al seu torn, haurà de comportar “una millora de la renda agrària i de l’economia de les comarques” d’aquest nou regadiu.

D’altra banda, la comissió d’Urbanisme va donar l’aprovació a establir mig centenar de places d’aparcament a la Baronia de Rialb per regular l’accés als gorgs del riu Rialb. El projecte planteja també una àrea amb taules, bancs i barbacoes per a àpats a l’aire lliure. Així mateix, la comissió va aprovar nous plans d’ordenació urbanística (POUM) per als municipis de Ribera d’Ondara i Tarrés.

tracking