SEGRE

MUNICIPIS RESIDUS

La Segarra amplia la recollida d'escombraries porta a porta

Per a residus no reciclables de pobles de menys de 250 veïns

Punt de reciclatge al nucli de Vergós.

Punt de reciclatge al nucli de Vergós.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de la Segarra implantarà durant aquest mandat la recollida porta a porta d’escombraries no reciclables en tots els nuclis de menys de 250 habitants, on també distribuirà compostadors per facilitar el reciclatge dels residus orgànics. Estendrà així un sistema que ara es limita a mitja dotzena de municipis i que ha situat la comarca entre les que més reciclen de Catalunya.

El conseller responsable de l’àrea de Residus del consell, Josep Maria Castella, va explicar que preveuen habilitar entre un i tres punts a cada poble amb contenidors per als envasos lleugers, el vidre i el paper, en funció dels habitants. També distribuiran compostadors comunitaris, mentre que cada família tindrà un cub de 23 litres de capacitat per a les escombraries no reciclables, que hauran de deixar un dia concret de la setmana en un penjador amb el seu número al costat de la resta de contenidors.

El consell també repartirà compostadors comunitaris per als rebutjos orgànics

Per fer anar els compostadors, es crearà la figura del mestre compostaire, una persona que s’encarregarà de fer tot el procés de compostatge i adob. Una vegada acabat, el compost s’entregarà als veïns perquè el puguin utilitzar en jardins i horts. La mesura pretén motivar la ciutadania perquè recicli correctament la fracció orgànica i proporcionarà a la població adob de proximitat. Val a recordar que la Segarra aplica la recollida de residus porta a porta a les localitats de Cervera, Guissona, Sant Guim de Freixenet i Torà des del 2002, i l’any passat es va implantar també a Sanaüja i Sant Ramon.

Comarca líder en la recollida selectiva de residus a Lleida La Segarra és la comarca de Lleida líder en la recollida selectiva de residus amb un 57,98% i la cinquena de Catalunya darrere del Berguedà, Osona, Priorat i Moianès (segons dades del 2019 que van ser publicades el mes de juliol passat). Tot i això, el consell vol incrementar encara més l’índex de recollida selectiva i reduir el percentatge de la fracció no reciclable. Per aquesta raó, implantarà el sistema de recollida porta a porta per a aquest tipus de residus en aquest mandat.

tracking