SEGRE

ESNOTICIA

Tests massius a Torregrossa a 154 veïns al disparar-se els contagis

El poble acumula més de 50 casos des de finals de juny i hi ha hagut un mort || El SEM va fer un altre cribratge a Sunyer fa una setmana a més de 50 persones

Les proves es van portar a terme a la Llar de Jubilats, que aquests dies està tancada al públic.

Les proves es van portar a terme a la Llar de Jubilats, que aquests dies està tancada al públic.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torregrossa va acollir ahir el cribratge més massiu fins ara a Lleida per detectar casos de coronavirus. Un total de 190 veïns de la localitat van ser convocats per sotmetre’s a proves PCR, dels quals hi van acudir 154. Les va portar a terme un equip del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) arran del fort increment dels contagis que hi va haver a aquest municipi del Pla, amb una població d’uns 2.200 habitants, que des de principis de juliol ha sumat 51 positius. Aquesta situació va portar l’ajuntament a cancel·lar la festa major (vegeu SEGRE de dimecres). Dos comerços i una empresa local es consideren els orígens del rebrot a Torregrossa. Els tests, que es van fer a la Llar de Jubilats, tancada al públic, són els més massius a Lleida seguits pels que es van fer fa una setmana a Sunyer, amb 55 proves, el 15% de la població. També es van fer al juliol tests en residències i empreses fructícoles del Segrià. A la resta de Catalunya, Sabadell, Terrassa i Ripollet s’afegeixen també als tests massius.

El subcap del SEM a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, José Ramón Ropero, va explicar que els cribratges massius són una estratègia epidemiològica per detectar casos on hi ha hagut brots. A Torregrossa van convocar de forma aleatòria persones que podrien haver estat en contacte amb contagiats. Per la seua part, la metge de família local Margalida Porquer va destacar que el brot a Torregrossa ha afectat “des de nadons fins a persones grans” i que hi ha hagut uns vuit ingressos hospitalaris, majoritàriament de dones d’entre 50 i 60 anys. La majoria de casos són lleus, encara que hi ha hagut una mort des que van començar a augmentar. El municipi amb prou feines acumulava dotze contagis entre març i juny. A partir de Sant Joan es van accelerar i ara la localitat en suma 70 des de l’inici de la pandèmia. L’alcalde, Josep Maria Puig, va explicar que els veïns han col·laborat en les proves PCR “perquè el que volem és trobar una solució i trencar aquest increment de casos, que sorgeixen gairebé diàriament”.

tracking