SEGRE

ESNOTICIA

El Pla, l'Urgell i la Noguera habiliten una vintena de centres d'aïllament

Per a possibles contagiats i els seus contactes durant la campanya de fruita

Tests per detectar el Covid-19 a l’allotjament habilitat a Bell-lloc.

Tests per detectar el Covid-19 a l’allotjament habilitat a Bell-lloc.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla, l'Urgell i la Noguera habiliten al voltant d'una vintena de centres per aïllar possibles contagiats de coronavirus i persones en contacte amb afectats durant la campanya de la fruita en aquestes tres comarques. Així mateix, La Manreana i els hotels habilitats per a aquesta finalitat al Segrià seguiran rebent casos almenys fins al setembre.

La campanya de la fruita es desplaça des del Segrià cap al Pla, l’Urgell i la Noguera, tres comarques que ja estan habilitant al voltant d’una vintena de centres per aïllar tant possibles encomanats de coronavirus com persones en contacte amb ells. Ho fan davant l’arribada de treballadors temporers, però aquests allotjaments podran donar cabuda a altres persones que hagin estat exposades al virus i no disposin d’un espai adequat on passar el confinament. La majoria d’aquests espais es plantegen com a punts de cribratge on esperar els resultats de tests, i després derivar els afectats a altres centres si és necessari.

El departament de Salut mantindrà almenys fins a finals de setembre els allotjaments que va habilitar amb aquesta finalitat durant la campanya del Segrià: la granja escola La Manreana i l’hotel Rambla, que ara acullen 51 persones (vegeu les claus), així com l’hotel Ibis de Torrefarrera.

Els municipis habiliten albergs, pavellons, habitatges i fins i tot alguna rectoria per a aïllament

Fonts de la conselleria van apuntar que, de fet, l’hotel Rambla ja acull persones procedents del Pla. En aquesta comarca, onze municipis han habilitat espais per a temporers amb símptomes de Covid-19, des de pavellons esportius fins a albergs, habitatges i fins i tot alguna vella rectoria. Són Barbens, Bellvís, Castellnou, Golmés, Ivars d’Urgell, Miralcamp, Torregrossa, Vilanova, el Palau, Bell-lloc i Mollerussa. A excepció de la capital, els altres estan pendents encara del vistiplau de Salut.

A Bell-lloc, l’agrupació de fruticultors El Sitjar gestiona l’alberg i ha habilitat una estança que fins ara rebia pelegrins del Camí de Sant Jaume per a treballadors amb símptomes de Covid. Acollirà empleats en qualsevol explotació del municipi. També Algerri, a la Noguera, ha preparat el seu alberg de pelegrins per aïllar temporers (en aquest cas, de la recollida de cebes). Per a la campanya de la fruita en aquesta comarca també estan previstos centres d’aïllament a Torrelameu, Menàrguens, Albesa i Ivars de Noguera.

A l’Urgell, un dels equipaments habilitats per a aïllament és l’alberg municipal de Bellpuig, que es reservarà per a casos positius. L’alcalde, Jordi Estiarte, va explicar que “l’alberg serà un espai de reserva” que es complementarà amb La Manreana i els allotjaments en hotels del Segrià.

Per la seua part, el president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells, va explicar que altres municipis de la comarca amb fruiters es preparen per a l’inici de la campanya, encara que han d’acabar de concretar espais. Aquest consell i el del Pla han posat a disposició les seues furgonetes per traslladar positius a l’alberg de Bellpuig.

La Paeria preveu tancar un pavelló per a temporers aquest mes

La Paeria de Lleida té previst tancar aquest mes un dels dos pavellons de la Fira, als Camps Elisis, que actualment estan habilitats perquè hi pernoctin temporers sense llar. La passada nit van dormir en aquests equipaments 188 persones. Encara no hi ha data per a aquest tancament, però la idea és mantenir actiu un sol pavelló fins al proper 12 de setembre, amb tots els serveis associats operatius. En tot cas, una portaveu municipal va advertir que aquesta planificació està subjecta a l’evolució de la pandèmia, de manera que en funció de la situació sanitària i epidemiològica podrien replantejar aquesta previsió.

Tests per detectar el Covid-19 a l’allotjament habilitat a Bell-lloc.

Tests per detectar el Covid-19 a l’allotjament habilitat a Bell-lloc.JOAN GÓMEZ

tracking