SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

Al·legacions i recursos rebutgen portar aigua de Berén al poble d'Argestues

La comunitat de regants anuncia accions legals contra el projecte del consistori

Argestues té pous particulars de veïns per proveir-se.

Argestues té pous particulars de veïns per proveir-se.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Regants de Berén, a les Valls d’Aguilar, ha presentat al·legacions i ha anunciat “accions legals” per intentar paralitzar el projecte de l’ajuntament, que pretén recuperar la concessió d’aigua que aquests agricultors tenen des del 2008. El consistori vol gestionar aquest cabal per proveir tant Berén com el nucli d’Argestues, i aquesta setmana preveu aprovar de forma definitiva el projecte de la portada d’aigua i un dipòsit per a aquesta última localitat.

Els regants creuen injustificat que l’ajuntament gestioni aquesta concessió. Asseguren que una font que naix a Argestues “té molta més aigua que les dos que proveeixen els veïns de Berén”, i insten el consistori a “legalitzar-la i registrar-la davant de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) en lloc de fingir que no tenen aigua”. Així mateix, aprecien suposats “interessos particulars” de l’alcaldessa, Rosa Fàbrega (JxCat), relacionats amb el seu “negoci turístic de cases rurals” a Argestues.

Josep Ritort, veí de Berén i membre de la comunitat, creu que “emportar-se l’aigua significa condemnar el poble”. Els regants consideren que l’ajuntament incorre en “desviació de poder i fins i tot prevaricació” si “fa servir recursos de la Comunitat” en lloc de la font del torrent d’Argestues. Han presentat al·legacions a l’ajuntament i la CHE.

Per la seua part, l’alcaldessa va insistir que la concessió de Berén és molt superior a la que necessita el nucli, amb segones residències i sense explotacions agrícoles. Va recordar també que Argestues “és l’únic poble del municipi sense xarxa pròpia per proveir-se ni dipòsit”.

Va rebutjar que aquesta actuació respongui als seus interessos particulars i va recalcar que el projecte “beneficiarà els dos pobles”.

tracking