SEGRE

ESNOTICIA

Autoritzen les visites en geriàtrics del Pirineu

Al millorar l'índex de risc de rebrot, que ara se situa en 40,56 a tota la regió sanitària || Salut fixa com a límit una taxa de 75, a partir de la qual es prohibeix que els familiars vagin a les residències

Imatge d’usuaris del Centre Geriàtric Lleida al jardí de la residència.

Imatge d’usuaris del Centre Geriàtric Lleida al jardí de la residència.CENTRE GERIÀTRIC LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha aixecat la suspensió de les visites i ingressos en residències del Pirineu “perquè ha millorat l’índex de risc de rebrot”, segons va explicar la conselleria de Salut. Les restriccions es van aplicar a tot Lleida al juliol i les visites es van limitar només a les urgents o justificades. La majoria de centres del Pirineu consultats van assenyalar que continuen sense rebre familiars, mentre que fonts del Conselh Generau van explicar que aquesta setmana es preveu reactivar les visites a la residència de Vielha. En el conjunt de la regió sanitària del Pirineu i Aran, la taxa de risc de rebrot se situa en 40,56 (la xifra més baixa de Catalunya, que oscil·la entre 2,43 al Pallars Sobirà i 53,16 al Jussà). A l’àrea sanitària de Lleida, amb un índex de 275,95, les restriccions continuen en vigor.

Així mateix, Salut va explicar que, d’acord amb el sector, “s’establirà que quan la tendència de risc de rebrot sigui superior a 75, a les residències d’aquest territori no s’autoritzin visites i ingressos”. Aquest criteri es començarà a aplicar avui i van assenyalar que permetrà establir restriccions quan empitjori l’índex i aixecar-les “quan l’indicador millori”. Tot plegat, de “forma transparent i coneguda per totes les parts”.

D’altra banda, el Centre Geriàtric de Lleida s’ha dividit en “cinc microresidències” per poder separar els usuaris en “unitats de convivència” d’entre 10 i 15 persones. La directora del centre, Carol Mitjana, va explicar que cada una d’aquestes petites residències compta amb els seus propis espais. A la residència de Vielha, els usuaris també s’han separat per grups i van gaudir ahir d’un aperitiu al jardí.

tracking