SEGRE

SEGURETAT ECOLOGIA

Denuncien 'botellons' nocturns i destrosses en una zona de Mollerussa

Asseguren que els actes incívics s'han incrementat al llarg d'aquest estiu

Botelles i pintades - Els diferents equipaments que configuren el Salt del Duran estan plens de pintades, i a terra s’acumulen objectes com vasos de plàstic i ampolles, principalment després del cap de setmana.

Botelles i pintades - Els diferents equipaments que configuren el Salt del Duran estan plens de pintades, i a terra s’acumulen objectes com vasos de plàstic i ampolles, principalment després del cap de setmana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Mollerussa que freqüenten el Salt del Duran denuncien que aquest espai natural s’ha convertit aquest estiu en un nou espai de botellón improvisat de joves, principalment durant el cap de setmana. La zona acumula escombraries, sobretot botelles i vasos de plàstic. També s’han fet algunes de pintades als diferents elements que configuren aquest espai.

Per poder frenar aquest deteriorament, reclamen mesures per evitar els actes incívics, com la instal·lació de càmeres de vigilància en aquesta zona, on el consistori ha dut a terme diverses millores en els últims anys. Així mateix, s’ha de destacar la tasca que duen a terme entitats com els Amics i Amigues de la Banqueta, que han col·laborat amb la instal·lació de tanques de fusta per poder preservar els arbres que hi ha a la zona. També han plantat noves espècies per recuperar aquest espai com a pulmó verd i ruta saludable a la capital del Pla d’Urgell.

Aquesta entitat també ha denunciat en reiterades ocasions el robatori de materials com ara plaques fotovoltaiques, instal·lades per alimentar el sistema de reg dels nous arbres. D’altra banda, l’entitat ha reclamat a la companyia Endesa soterrar la línia elèctrica que passa paral·lela a la banqueta, al tram que va des del Salt dels Llums fins a l’antiga Farinera. L’existència d’aquesta instal·lació obliga a retallar les branques dels arbres per evitar que entrin en contacte amb els cables.

tracking