SEGRE

LLEIDA

El nou curs, sense escoles clausurades

És el segon any consecutiu sense centres tancats per falta d'alumnes a les comarques lleidatanes || Nou col·legis tenen entre sis i nou matriculats i el límit per continuar obert és de cinc

Imatge del nou institut de Torrefarrera, que es preveu estrenar aquest curs vinent.

Imatge del nou institut de Torrefarrera, que es preveu estrenar aquest curs vinent.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap escola tancarà aquest curs vinent a les comarques de Lleida. Aquest és el segon any consecutiu en què es dóna aquesta situació, després que el 2018 hagués de tancar la de la Pobla de Cérvoles al quedar-se amb només dos estudiants. Això es deu al fet que la conselleria d’Educació fixa el límit per continuar obert en un mínim de cinc alumnes.

En aquest sentit, el delegat de la conselleria d’Educació a Lleida, Carles Vega, va explicar que hi ha nou col·legis de les comarques lleidatanes que tenen entre sis i nou nens i nenes. Entre aquests centres hi ha les escoles de Tírvia, amb sis alumnes; els Omells de na Gaia, també amb sis; i la de Les Ventoses, al municipi de Preixens, que en té set.

Així mateix, entre vint-i-cinc i trenta famílies s’han posat en contacte amb l’ajuntament de Cubells per anar a viure a aquest municipi i salvar l’escola, que té set alumnes. L’alcalde, Josep Regué, va explicar que la idea de la crida que van fer des del consistori la setmana passada és aconseguir cinc nens més per al col·legi per arribar als dotze estudiants (vegeu SEGRE de dijous passat). Regué va apuntar que demà se sotmetran a aprovació al ple les bases del concurs amb què s’adjudicaran els habitatges, i que establirà els criteris que han de complir les famílies. Va assenyalar que compten amb dos habitatges propietat de l’ajuntament i un altre d’un particular, que l’ha posat a disposició del consistori.

Entre els col·legis que han tancat durant aquests últims anys a les comarques de Lleida hi ha els dels Torms, els Omellons i Aubert, que ho van fer el 2013. L’escola d’Els Arcs, al municipi de Bellvís, va tancar el 2015; i el 2016 es va clausurar la del Cogul.

Torrefarrera estrenarà institut al setembre

Torrefarrera estrenarà el nou institut aquest curs vinent. L’alcalde, Jordi Latorre, va explicar ahir que les obres acabaran d’aquí “uns dies”. Així mateix, els barracons de l’institut actual es mantindran com a mesura “excepcional” davant la “possibilitat de desdoblar grups” pels protocols que s’hauran d’aplicar pel Covid. D’altra banda, Almenar també té previst estrenar el curs que ve la nova escola. Els dos equipaments són antigues reivindicacions d’aquests dos municipis del Segrià.

tracking