SEGRE

Les proves PCR de Covid-19 de l'Alt Urgell s'analitzen a partir d'ara a Andorra

Un brot a A Coruña amb nou positius tindria origen a Lleida

Un brot a A Coruña amb nou positius tindria origen a LleidaEFE/ Eliseo Trigo /Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les proves PCR de coronavirus de persones de la comarca del Alt Urgell es processen des d’aquest dijous a l’Hospital de Meritxell d’Andorra, en comptes de fer-ho a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida com es feia fins aquest dimecres.

Aquest canvi permetrà tenir el resultat de la prova el mateix dia si la recollida es realitza al matí o l’endemà a primera hora si es fa a la tarda, ha informat l’Ajuntament de la Seu d’Urgell aquest dijous en un comunicat.

L’alcalde de la Seu de d’Urgell, el pediatre Jordi Fàbrega, ha assegurat que "per fer front a aquesta pandèmia és necessària la col·laboració de totes les administracions a fi d’anticipar-se a les necessitats i estar preparats per donar resposta als possibles rebrots que hi pugui haver fins que no hi hagi una cura o vacuna efectiva".

"És fonamental reduir el temps de resposta dels resultats de les PCR de casos sospitosos i facilitar el treball dels professionals a fi de tallar les cadenes de contagi", ha afirmat l’alcalde.

Fàbrega ha agregat que la col·laboració amb Andorra ha estat vital i ha agraït "la implicació de la Conselleria de Salut de la Generalitat i del Govern d’Andorra, especialment del seu ministre de sanitat, Juan Martinez Benazet."

SALA DEL CENTRE CÍVIC

L’Ajuntament de la Seu de d’Urgell ha cedit a l’Institut Català de la Salut una part de la Sala Polivalent del Centre Cívic i un despatx de manera gratuïta i fins setembre de 2021.

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat ubicarà en aquests espais els gestors Covid que s’han incorporat recentment per fer el seguiment i control dels contactes dels pacients infectats.

Segons informa el consistori l’espai pot servir com a punt de recollida de mostres i possibles visites si hi hagués un increment de l’activitat.

tracking