SEGRE

METEOROLOGIA TEMPORAL

Una tempesta descarrega a Tàrrega 24 litres en tan sols mitja hora

La brigada municipal va retirar dos arbres que va fer caure la pluja a la capital de l'Urgell || També es va registrar un despreniment a la carretera C-13 a Llavorsí

La pluja va fer acte de presència al migdia en algunes zona del pla. A la foto, un carrer de Tàrrega.

La pluja va fer acte de presència al migdia en algunes zona del pla. A la foto, un carrer de Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tal com marcaven les previsions, la pluja va fer acte de presència ahir al migdia en algunes comarques del pla de Lleida com l’Urgell i la Segarra després d’un matí assolellat. Cap a les 13.30 hores, van descarregar a Tàrrega 24 litres per metre quadrat en tot just trenta minuts, segons va informar el Meteocat. Per la seua part, Salvador Cos va registrar a l’observatori de la Ravaleta de la ciutat 13 litres i ratxes de vent de fins a 74,5 km/h. La intensa pluja va fer que alguns trams dels carrers s’inundessin ja que els embornals no donaven l’abast com va passar a la rotonda d’accés a Tàrrega des de l’A-2 i la C-14 (Agramunt). La Policia Local va informar que van caure dos arbres al carrer Roger de Llúria i a la plaça de Rafael Casanova que no van causar ferits. L’aiguat també va inundar un pàrquing del carrer Joan Maragall i va afectar els semàfors del Pati. A Nalec, l’alcaldessa, Agnès Corbella, va explicar que van caure més de cinquanta litres en una hora i mitja amb granís, encara que no va causar danys. A la Segarra, el president del consell, Francesc Lluch, i l’alcaldessa en funcions de Cervera, Mireia Brandon, van dir que no hi va haver afectacions. La tempesta també va provocar un despreniment a la C-13 a Llavorsí i una esquerda a la C-14 a Verdú, on van quedar inundats els baixos d’alguns edificis, entre els quals una residència, i es va desbordar el riu Cercavins a la font de Santa Magdalena, on hi havia una parella acampada, que va abandonar el lloc sense problemes. La tempesta també va descarregar amb força al Baix Cinca, amb ratxes de vent de fins a 93 km/h a Fraga.

Camps negats i danys mínims pel granís

L’aiguat acompanyat per granís va afectar ahir camps de vinya de la zona de Verdú encara que, segons les primeres estimacions, no es preveuen danys d’importància. Les vinyes van quedar negades però tot apunta que la collita no quedarà afectada.

L’alcaldessa en funcions, Georgina Procter, va dir que sí que van registrar danys en camins rurals i marges de finques.

tracking