SEGRE

Alarma per un gran núvol roig químic

Causat per una deflagració a l’empresa Luqsa, a Sudanell i a prop de Montoliu

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una reacció imprevista entre dos productes químics a l’empresa Luqsa, dedicada a la fabricació de fertilitzants i productes fitosanitaris a Sudanell i a prop de Montoliu, va provocar ahir una deflagració que va generar un gran núvol roig. Va provocar expectació i temor entre els veïns d’aquestes dos localitats i es va poder veure des de diferents municipis del Segrià. Els gasos van provocar que un treballador de la firma de 49 anys resultés ferit per intoxicació. Va ser traslladat a l’Arnau de Vilanova, encara que no presentava gravetat, segons Emergències.

Els fets es van produir cap a les 19.30 hores, segons l’alcalde de Montoliu, Josep Guillamet, i l’avís a Emergències es va donar a les 20.05. La firma es troba a prop de la C-230a. Els bombers van mobilitzar dotze dotacions i el SEM hi va traslladar quatre ambulàncies. A més es van desplaçar diversos efectius dels Mossos d’Esquadra. Els bombers van informar passada una hora i mitja que la nau no cremava i que ja no hi havia emanació de gasos. No obstant, van quedar-se al lloc per valorar si hi havia afectació estructural de la nau industrial. Cap a les 22.00 hores ja s’havia retirat el dispositiu d’emergències.

L’empresa es troba lluny dels nuclis urbans de Montoliu i Sudanell, per la qual cosa no hi va haver risc per a la població. No obstant, a la primera localitat es va recomanar tancar les finestres i no sortir a l’exterior. Segons l’alcalde de Sudanell, Josep Maria Sanjuan, no es va haver de lamentar intoxicació entre els veïns. “Va ser sobretot espectacular perquè el núvol va tenyir el cel de roig”, va dir. Alguns veïns que es trobaven al carrer sí que van patir atacs de tos, encara que sense importància.

Per la seua part, l’alcalde de Montoliu va emetre un ban en el qual recomanava als veïns que es quedessin a casa i que tanquessin portes i finestres. “Cap a les 10 de la nit ja vam veure que no passava res i que es podia reprendre la normalitat”, va afegir Guillamet. En el mateix sentit es va explicar Josep Maria Sanjuan.

Protecció Civil va activar l’alerta per risc químic

Protecció Civil va activar l’alerta del pla Plaseqcat davant de l’immens núvol roig que es veia després de la deflagració. No obstant, els fets no van obligar a prendre mesures contundents com el confinament de Sudanell o Montoliu, ja que es tracta d’una explosió a l’empresa que no va tenir repercussions per a la ciutadania d’aquests municipis del Segrià.

Alarma per un gran núvol roig químic

Alarma per un gran núvol roig químic

tracking