SEGRE

MUNICIPIS XARXA VIÀRIA

Augmenten les protestes pel mal estat de la via entre Torà i Pinós

Demanen a la Diputació que ho assumeixi i aquesta afirma que ja ha atorgat ajuts

Noves protestes per denunciar l’estat de la via.

Noves protestes per denunciar l’estat de la via.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coscollola confia a poder iniciar els treballs a la tardor, després que s’hagi reunit al setembre la comissió de Cultura i hagi informat del seu vistiplau als treballs per poder consolidar de l’antiga muralla.

?

torà/pinós

Veïns de Torà, a la Segarra, i de Pinós, al Solsonès, han creat una plataforma i s’han mobilitzat de nou per exigir la millora de la via que uneix aquests dos municipis. Alguns d’ells ja van fer pintades al ferm de la calçada a finals de juliol per exposar el mal estat de la carretera, plena d’esquerdes i clots (vegeu SEGRE del 29 de juliol). A més, divendres passat diverses persones es van concentrar al davant de l’ajuntament de Torà per exigir una intervenció urgent i asseguren que seguiran les manifestacions.

En aquest sentit, l’alcalde de Torà, Magí Coscollola, va admetre que en els dos últims anys no s’han fet actuacions d’importància, mentre que l’alcaldessa accidental de Pinós, Ariadna Martin, va indicar que el tram de Torà, el més llarg, està molt deteriorat, amb el risc que representa per als conductors que van a la localitat de la Segarra per fer serveis i tràmits amb freqüència. Es tracta d’un camí rural asfaltat que té un trànsit diari considerable tant de vehicles com de camions i tractors. Per aquest motiu, els municipis reclamen que sigui la Diputació la que es faci càrrec de la infraestructura per poder portar-hi a terme una reforma estructural. Per la seua banda, la Diputació va assegurar ahir que durant els últims anys ja s’han concedit subvencions als dos municipis, i que aquests van decidir destinar-les a altres millores.

A més, l’actual Pla de camins també concedeix partides importants per a aquesta finalitat de 22.500 euros a Torà i de 20.000 euros a Pinós. Coscolla va anunciar que al setembre “taparem els sots i si podem també desbrossarem per retirar les males herbes i afavorir la mobilitat” utilitzant part d’aquesta subvenció.

Projecte per restaurar la muralla medieval del carrer Llanera de Torà L’ajuntament de Torà ha aprovat el projecte per iniciar la restauració i consolidació d’un tram de l’antiga muralla medieval al carrer Llanera, del qual es van desprendre uns set metres el setembre del 2018. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 76.000 euros, finançats entre la Generalitat, la Diputació de Lleida i fons municipals propis. L’alcalde va explicar ahir que es tracta d’una primera fase, ja que portar a terme tot el projecte complet suposarà una inversió de gairebé 200.000 euros.

tracking