SEGRE

SERVEIS BALANÇ

Ateses quinze dones víctimes de violència de gènere a l'Urgell

Detecten un augment de consultes després del confinament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Urgell ha atès fins al mes de juliol d’aquest any un total de quinze dones víctimes de violència de gènere, sigui física o psicològica. Són dos menys que en tot el 2019, tot i que encara falten cinc mesos per acabar l’any. La previsió és que el nombre de víctimes sigui lleugerament superior aquest 2020, ja que el confinament per la pandèmia ha fet augmentar els casos.

El consell de l’Urgell va informar ahir que fins al juliol el SIAD havia atès 22 dones que van ser derivades a serveis psicològics o d’advocacia. D’aquestes, 15 eren víctimes de violència masclista. De fet, l’ens comarcal va afirmar que “després del confinament han augmentat les consultes de dones que necessiten ajuda”.

L’any passat, el SIAD de l’Urgell va atendre un total de 161 consultes, de les quals 47 estaven vinculades a temes de violència masclista i atencions de caràcter psicològic i jurídic. La resta estaven relacionades amb tràmits d’ajudes i subvencions de les associacions de dones i dels ajuntaments. Del total de consultes, hi havia disset víctimes de violència, cinc més que el 2018.

Tàrrega està especialment sensibilitzada amb aquesta xacra social. Des de l’any 2014, després de l’assassinat d’una adolescent de 14 anys en mans de l’exparella, l’ajuntament porta a terme cada any la campanya Digues prou, no estàs sola. Recentment, la regidoria d’Igualtat ha posat en marxa la campanya Davant les violències masclistes, tu, què hi penses fer?.

tracking