SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

El projecte d'un geriàtric a l'hotel de Masia Salat, paralitzat al ser en zona inundable

A l'espera que l'ACA es pronunciï sobre si és viable i dicti mesures correctores, els promotors es reafirmen a tirar endavant || Saquejos al restaurant i deixadesa al Parc Temàtic de l'Oli

L’hotel Masia Salat està ubicat a la zona més alta del complex.

L’hotel Masia Salat està ubicat a la zona més alta del complex.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte per convertir en geriàtric l’antic hotel de Masia Salat està parat des de fa vora tres anys al trobar-se en zona inundable. El complex que inclou el pla urbanístic, juntament amb el restaurant, ara tancat, la gasolinera de la CAG i el Parc de l’Oli, es considera vulnerable davant d’avingudes del torrent de la Femosa. De fet, aquest curs ja va provocar danys en aquesta zona i en diverses localitats de les Garrigues i del Segrià al desbordar-se per la gota freda de l’octubre passat.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) va confirmar que ha remès a la Generalitat un primer informe desfavorable sobre el projecte. Per la seua part, fonts de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) van indicar que els promotors hauran de detallar els límits de la parcel·la dedicada a acollir la residència. Així mateix, hauran de presentar estudis d’inundabilitat perquè l’organisme de la Generalitat es pronunciï sobre si el projecte d’un geriàtric a la zona és viable.

L’ACA reclama que detallin la parcel·la que acollirà la residència abans d’emetre un dictamen

Per la seua part, els promotors van recordar que l’hotel es troba en una cota molt alta, cinc metres per sobre del curs del torrent de la Femosa i a la qual l’aigua no pot arribar en cas d’avingudes. Així mateix, van remarcar que no hi va haver problemes per donar tots els permisos a l’antic hotel. El van adquirir el 2017, un any abans que s’aprovés l’actual decret estatal que regula les activitats en zones inundables.

Tot i aquest imprevist, els empresaris es van reafirmar en la voluntat d’obrir la residència, encara que van lamentar les traves amb què topa la inversió privada per dur a terme projectes socials com aquest (vegeu el desglossament). Van exigir facilitats per impulsar el projecte si demostren que no hi ha risc davant de possibles riuades i van recalcar que l’hotel es manté en bones condicions i té a punt les connexions de llum, aigua i gas.

No es pot dir el mateix de l’antic restaurant, tancat fa més de quatre anys i en mans del BBVA. Ha patit saquejos i està molt degradat. Tampoc del Parc Temàtic de l’Oli, propietat de la família Riera, on la vegetació ha avançat en els últims mesos. L’alcalde de les Borges, Enric Mir, va descartar actuacions municipals si no hi ha perill per als veïns.

L’hotel Masia Salat està ubicat a la zona més alta del complex.

L’hotel Masia Salat està ubicat a la zona més alta del complex.SEGRE

tracking