SEGRE

EMERGÈNCIES INCIDENT

Luqsa manté tota l'activitat i donen l'alta a l'operari intoxicat

L'accident va ser causat per la reacció d'àcid nítric i òxid de magnesi, segons Protecció Civil, que va activar el Plaseqcat || La firma diu que no hi va haver deflagració

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fàbrica de fertilitzants i productes fitosanitaris Luqsa (Lérida Unión Química S.A.) de Sudanell va recuperar ahir la normalitat després de l’incident de dijous a la tarda en què un operari va resultar intoxicat de caràcter menys greu després d’una reacció imprevista entre dos productes i que va generar un gran núvol roig, com va informar aquest diari ahir.

El succés es va produir cap a les 20.00 hores i Protecció Civil va activar el Pla especial d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat) per “la deflagració que s’ha produït per la reacció entre dos productes químics (àcid nítric i òxid de magnesi)”. En canvi, la direcció de l’empresa va emetre ahir a la tarda un comunicat en el qual afirma que “va ser causat per una barreja entre dos productes, però en cap cas es va produir cap tipus de deflagració ni cap tipus de combustió”. Així mateix, va afegir que “els protocols de seguretat es van activar oportunament amb caràcter preventiu, la qual cosa va constatar la inexistència de cap tipus de risc per als treballadors o per a les persones que resideixen a les poblacions més properes”.

Un operari de 49 anys va resultar ferit per intoxicació dels gasos, segons Protecció Civil, i ahir ja havia rebut l’alta. Tanmateix, l’empresa també el va contradir en aquest punt a l’afirmar ahir que “no hi ha hagut ferits i, en compliment dels protocols de seguretat de l’empresa, l’únic treballador que es trobava a la nau on es va produir l’incident, va ser sotmès als controls mèdics preventius pertinents. Una vegada constatat que es trobava bé, ha estat donat d’alta sense més incidències”. Finalment, va afegir que “s’ha pogut constatar la seguretat de l’empresa i, per tant, no ha estat necessari interrompre la producció en cap moment.

Els Bombers de la Generalitat van desplaçar dotze dotacions fins a l’empresa, situada a Sudanell i a prop de Montoliu, i van comprovar que l’incident no va generar emanació de gasos i no havia provocat danys estructurals. També hi van anar patrulles de Mossos d’Esquadra i ambulàncies del Ssistema d’Eemergències Mèdiques. Protecció Civil va desactivar el Plaseqcat minuts abans de la una de la matinada.

La reacció dels dos productes va causar un gran núvol roig visible a quilòmetres de distància.

La reacció dels dos productes va causar un gran núvol roig visible a quilòmetres de distància.SEGRE

tracking