SEGRE

ESNOTICIA

El Pirineu assoleix aquest cap de setmana el seu primer ple turístic des de l'inici de la pandèmia

Format gairebé exclusivament per turistes catalans a la recerca de naturalesa, aventura i cultura en família || Hostaleria, cases rurals i bungalous van penjar el cartell de 'complet' en diversos pobles

Excursionistes començant a fer la ruta per arribar al congost de Mont-rebei des de Sant Esteve de la Sarga.

Excursionistes començant a fer la ruta per arribar al congost de Mont-rebei des de Sant Esteve de la Sarga.LAURA QUINTANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pirineu ha aconseguit aquest cap de setmana el seu primer ple turístic, el primer des de l’inici de la crisi sanitària del coronavirus a mitjans de març. La festivitat de l’Assumpció ha implicat la plena ocupació en establiments. Els turistes catalans conformen una aclaparadora majoria dels visitants, per la qual cosa es pot dir que el turisme de proximitat ha salvat el mes, segons fonts del Patronat de Turisme de la Diputació. Busquen naturalesa, aventura i activitats culturals en família, una demanda que satisfà amb escreix l’oferta de Lleida.

Segons el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, els índexs d’ocupació d’aquest cap de setmana als hotels oscil·len entre el 95 i el 100% i molts allotjaments han penjat el cartell de complet. Els percentatges baixen a mesura que acaba el mes, fins a un 70% l’últim cap de setmana.

El ràfting a la Pallaresa va arribar al 100% dels serveis en hores punta durant la jornada d’ahir

Pel que fa a bungalous i tendes de campanya, els primers estaven plens a tot el Pirineu i les parcel·les per acampar al 90%, segons va indicar la responsable del sector, Marta Cortina. Aquesta tònica es mantindrà la propera setmana atenent el nivell de reserves, va puntualitzar.

Quant al turisme rural, el seu portaveu, Jaume Ramon, va assenyalar que les cases estan plenes en les poblacions de muntanya, amb especial demanda aquelles que tenen piscina, encara que al pla el percentatge és del 80%, una xifra alta per a aquesta zona.

El sector dels esports d’aventura també fa un molt bon balanç, ja que va arribar al 100% dels serveis en hores punta, encara que la producció mitjana de totes les empreses que treballen al Pallars Sobirá és d’un 85%. Amb tot, el seu responsable en aquesta comarca, Florido Dolcet, va indicar que és un cap de setmana de rècord des que va començar el ràfting a mitjans del juny. Va incidir que, a banda del ràfting, totes les activitats relacionades amb l’aigua com ara el barranquisme o l’hidrospeed també estan funcionant molt bé. També hi ha demanda per a altres activitats, com ara les tirolines i l’hípica. Dolcet va destacar que gairebé tots els clients són catalans i va remarcar el benefici que ha suposat el turisme de proximitat.

L’oferta cultural també ha tingut una forta demanda. Prova d’això són les visites al romànic de la Vall de Boí, que han deixat fora part del públic al tenir les esglésies l’aforament limitat .

El senderisme i les excursions també han tingut adeptes. El telefèric de l’estany Gento, a la Torre de Capdella, va funcionar durant tot el dia d’ahir amb una cinquantena de viatgers cada hora. Els pàrquings d’accés a Mont-rebei es van tornar a omplir amb aficionats a la navegació, esports aquàtics i amants de les travessies (vegeu el desglossament). D’altra banda, a la zona del pantà de Rialb, Tiurana té ocupades les seues 25 cases amb els veïns que han volgut passar l’estiu a la població.

Pàrquings plens i autobusos per veure Mont-rebei

Els estacionaments a l’entorn de Mont-rebei van tornar a omplir-se ahir tant de cotxes com d’autocars, que van arribar a aparcar als marges dels accessos. Nombrosos visitants van anar-hi per recórrer la ruta que uneix Catalunya i Aragó i també per fer excursions en catamarà i amb barca. Les tres empreses que es dediquen a organitzar aquestes activitats al congost van treballar durant tot el dia i les reserves són molt bones per al que queda de mes, ja que les condicions al congost són immillorables.

Excursionistes començant a fer la ruta per arribar al congost de Mont-rebei des de Sant Esteve de la Sarga.

Excursionistes començant a fer la ruta per arribar al congost de Mont-rebei des de Sant Esteve de la Sarga.LAURA QUINTANA

tracking