SEGRE

PROJECTES PROTESTES

Protestes de veïns a Àger per un pàrquing a Corçà

Pancartes en contra d'una barrera en l'accés a la Pertusa || El consistori diu que és per evitar massificació de cotxes

Protestes de veïns a Àger per un pàrquing a Corçà

Protestes de veïns a Àger per un pàrquing a CorçàSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de l’ajuntament d’Àger per habilitar un pàrquing al nucli de Corçà, i la possibilitat d’instal·lar una barrera per limitar el pas de vehicles a la Pertusa, des d’on s’accedeix a Canelles i Mont-rebei, ha provocat protestes veïnals. Els veïns temen que el consistori cobri una taxa per salvar la barrera, annexa a una nova oficina d’informació. Això deixaria sense cotxes els pàrquings més pròxims al pantà i els concentraria en aquest agregat, una cosa que volen impedir.

Per la seua part, l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, va explicar que es tracta d’un projecte provisional que s’ha redactat a instàncies de la Generalitat per evitar el risc que suposa la massificació de persones a l’estiu. En cas d’incendi o accidents, no hi podrien passar bombers ni ambulàncies a causa del gran nombre de cotxes que estacionen als laterals de la calçada.

El consistori diu que és la Generalitat la que obliga a regular la zona davant de possibles emergències

Burgués va remarcar que el pàrquing previst a Corçà és un “estacionament dissuasiu” que s’utilitzaria només quan els dos que hi ha a prop de l’embassament tinguin totes les places ocupades.

Pel que fa a la barrera, va remarcar que cal habilitar un mecanisme que permeti saber qui entra i qui surt, ja que ara entren molts vehicles que es queden acampant a la zona, una cosa que està prohibida en un enclavament protegit. També va afegir que aquest pla director municipal quedés subordinat al pla de gestió de l’entorn de Mont-rebei que s’està redactant i que ha d’estar llest abans de finals d’any.

Aquest serà el marc normatiu que decidirà aforaments, ubicació de pàrquings, limitacions de trànsit, entrades i sortides de forma definitiva. El consistori d’Àger s’ha avançat en propostes per a una zona complicada com la Pertusa a causa del col·lapse circulatori. L’ajuntament ha aprovat les memòries inicials que estan en informació publica.

Els veïns contraris a aquesta iniciativa asseguren que presentaran al·legacions i, de moment, ja han penjat pancartes i cartells.

Protestes de veïns a Àger per un pàrquing a Corçà

Protestes de veïns a Àger per un pàrquing a CorçàSEGRE

tracking