SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

El centre històric de Fraga denuncia la venda de vivendes no habitables

L'associació veïnal exigeix fa temps frenar la degradació i els 'pisos pastera'

Imatge que presenten algunes cases del centre històric.

Imatge que presenten algunes cases del centre històric.A,A.V.C.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació d’Amics i Veïns del Centre Històric de Fraga denuncia la venda de vivendes al barri antic que no compleixen les mínimes condicions d’habitabilitat. Unes compravendes que coincideixen amb la campanya de la fruita i l’arribada de temporers. Segons la presidenta, Marianto Beltran, es tracta de cases antigues “sense cap reforma ni obra de sanejament”. Segons va dir, no tenen l’obligatòria certificació energètica ni s’han sotmès a inspeccions tècniques, malgrat ser immobles degradats el deteriorament dels quals pot suposar risc. Va afegir que s’hi amunteguen persones en condicions insalubres.

Beltran va assegurar que, en cas de continuar així, el nucli històric acabarà degradat. En aquest sentit, va incidir que tots, “des dels propietaris d’habitatges fins a immobiliaris, arrendataris, ajuntament i grups polítics”, han de prendre mesures per frenar aquesta situació. L’entitat veïnal ja va reclamar fa un any una revisió tècnica de les cases buides o de lloguer del barri antic com a primer pas per frenar el seu deteriorament i també per impedir que es converteixin en pisos pastera, en especial durant els mesos d’estiu amb l’arribada de temporers per treballar en la campanya de la fruita. En els últims anys, el centre històric ha perdut població i s’està convertint en una zona marginal. Beltran va reclamar mesures per “dignificar-lo i revertir aquesta situació” fent que els habitatges “passin revisions i que tinguin cèdula d’habitabilitat, com serveis contractats en condicions i respectant la legalitat”. També va reclamar un control més significatiu a les vivendes perquè no es puguin sotsarrendar. L’alcaldessa, Carmen Costa, ja es va comprometre a frenar aquesta situació i fer un front polític municipal per prendre mesures.

El PSOE denuncia “bloqueig” en aquesta qüestióEl PSOE, a l’oposició, denuncia que des de principis d’any i fins en quatre ocasions ha tractat que es debatessin mocions relacionades amb l’amuntegament en habitatges, infrahabitatges i l’estat d’edificacions sense èxit. Aquestes propostes han xocat amb el bloqueig constant de l’equip de govern del PP per vetar, d’una forma o una altra, el debat parapetant-se en la interpretació del reglament. L’última vegada va ser en ple de la passada setmana. Aquesta situació ha impedit que s’abordin mesures contra l’amuntegament i l’infrahabitatge, segons els socialistes.

tracking