SEGRE

MUNICIPIS CELEBRACIONS

La Seu d'Urgell redueix en un 60% els actes de la festa major per la crisi sanitària

Prioritza activitats a càrrec d'artistes locals i el pregó el farà personal sanitari

La presentació de la festa major ahir al consistori.

La presentació de la festa major ahir al consistori.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu va presentar ahir el programa de la festa major 2020, marcat per la Covid-19 i que ha reduït el seixanta per cent dels actes habituals. L’organització ha previst 33 activitats del 28 al 31 d’aquest mes, adaptades als espais municipals. La meitat anirà a càrrec d’artistes i associacions o entitats locals, amb el principal objectiu de “donar suport al talent local i comarcal”, segons va explicar l’alcalde, Jordi Fàbrega. Va condicionar la celebració a “l’evolució de casos” diagnosticats en els últims dies a la regió sanitària del Pirineu, que torna a ser des del cap de setmana passat a la franja alta de risc de rebrot.

Fàbrega va aprofitar per instar la població a “actuar amb responsabilitat” perquè “és important per al teixit econòmic i associatiu” de la Seu, va dir. El pregó el farà personal sanitari.

Per complir al màxim les mesures de seguretat, la totalitat de les activitats, exceptuant dos concerts de música clàssica a la Sala de Sant Domènec, seran a l’aire lliure i amb control d’aforament, mascareta i gel desinfectant. També serà necessari fer reserva prèvia, a través del web www.fmlaseu.cat.

L’àrea d’Esports proposa 7 activitats, entre les quals una carrera d’orientació i una pedalada popular.

Quant als concerts, hi haurà actes a la plaça Catalunya, amb Rufaca Folk Jazz Orchestra; i a la plaça del Codina, amb Estació 67 i Froylands.

La nova edició de la festa major preveu també espectacles familiars de circ, amb Mr. Arlet, de la Companyia Moi Jordana, i actuacions dels Diables de l’Alt Urgell, que en lloc d’organitzar el tradicional correfoc proposen una tronada aèria, un castell de focs amenitzat amb il·luminació i una traca entre la plaça de l’ajuntament i la plaça Catalunya.

tracking