SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Tarden sis hores per poder rescatar un ferit greu en un barranc

Un home que practicava barranquisme a la Baronia de Rialb i es va accidentar || Al Forat de Bulí, zona a la qual els bombers no van poder accedir amb helicòpter

Efectius dels cossos d’emergències atenent el ferit ahir, després de més de sis hores de rescat.

Efectius dels cossos d’emergències atenent el ferit ahir, després de més de sis hores de rescat.BOMBERRS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van tardar ahir més de sis hores a poder rescatar un home que va resultar ferit greu al caure mentre practicava barranquisme a la Baronia de Rialb, en un lloc de díficil accés a l’enclavament natural del Forat de Bulí. Els serveis d’emergències van rebre a les 12.00 hores l’avís de la caiguda de l’home d’uns tres metres d’altura en aquest barranc de la Noguera. Fins al lloc es va desplaçar un helicòpter amb els GRAE (Grup d’Actuacions Especials), que a les 13.16 hores va localitzar el ferit.

Tanmateix, al ser en un lloc de molt difícil accés, l’helicòpter no va poder fer la maniobra amb la grua per extreure’l. Es va decidir fer el rescat per terra. Per a això van demanar material subaquàtic i d’escalada, que es va fer arribar des del parc de la Pobla de Segur. En el dispositiu van participar també set dotacions terrestres, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i SEM. No va ser fins a les 18.00 hores quan el ferit va poder ser portat fins a un helicòpter, que el va traslladar a l’hospital Arnau de Vilanova.

S’ha de recordar que l’ajuntament de la Baronia de Rialb va restringir a finals de juliol l’accés motoritzat al barranc del Forat de Bulí per garantir la seguretat dels turistes que visiten aquest enclavament natural per a la pràctica del barranquisme. Ho va fer com a mesura de prevenció per l’alt risc d’incendi en aquesta zona i perquè els camins no estan preparats per absorbir un gran volum de vehicles. “És un problema de seguretat”, va explicar ahir l’alcalde, Antoni Reig.

Més de 30 salvaments en el que va de mes en comarques de Lleida

Els bombers han efectuat més de 30 rescats aquest mes d’agost a Lleida, la gran majoria en comarques del Pirineu, cosa que suposa una mitjana de gairebé dos casos per dia. Precisament, ahir també van rescatar un jove de 24 anys que va resultar ferit quan feia una ruta per la zona del circ de Colomers de Salardú, a la Val d’Aran. El jove va rebre un fort cop al cap i va ser evacuat en helicòpter a l’hospital de Vielha. El principal motiu que explica aquest nombre d’intervencions és l’augment de persones que practiquen activitats de muntanya. A més, val a destacar que aquest mes ja s’han produït dos accidents mortals al Pirineu. L’últim va ser diumenge passat quan una excursionista de 27 anys de nacionalitat holandesa va caure per un barranc a Aigüestortes. L’altra víctima, un jove de 28 anys de Badalona, també va tenir un accident a Aigüestortes al parc nacional a començaments d’agost.

tracking