SEGRE

MUNICIPIS SUCCESSOS

Denuncien robatoris i destrosses als horts d'Os de Balaguer

En l'últim es van endur 50 kg de patates i van arrasar 3 parcel·les

Vista panoràmica d’Os de Balaguer.

Vista panoràmica d’Os de Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agricultors d’Os de Balaguer han denunciat davant de l’ajuntament continus robatoris als horts al costat del riu Farnanya. En un dels últims, els lladres es van arribar a emportar gairebé 50 quilos de patates, totes les síndries i les tomates i verdures. Segons l’alcaldessa, Estefania Rufach, en concret, tres horts van quedar arrasats. Va indicar que aquesta situació es venia produint des de finals de juliol però a l’agost s’ha incrementat.

Els horts estan situats al camí de Castelló al costat del riu Farfanya i n’hi ha una quinzena que els pagesos conreen des de fa anys. Fins ara no s’havia produït un situació així.

Rufach va indicar que si fos una gamberrada no s’emportarien tot el que hi ha plantat. “Es veu que són professionals i que ho fan aprofitant que estan apartats i a la nit”, va remarcar.

“Vull pensar que ho fan persones que necessiten aquests aliments per menjar encara que les tècniques i el volum del que roben fa pensar tot els contrari”, va incidir. L’ajuntament ha emès un ban en el qual demana col·laboració per trobar els lladres.

tracking