SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Impulsen les esperades obres per reformar i ampliar el museu d'Isona

Inversió de 660.000 euros amb ajuts europeus, de la Diputació i de la Generalitat

Imatge d’arxiu de la restauració del coll de titanosaure.

Imatge d’arxiu de la restauració del coll de titanosaure.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell del Jussà i l’ajuntament d’Isona han tret a concurs les esperades obres d’ampliació i reforma del Museu d’Isona i la Conca Dellà. El conjunt dels treballs suposa una inversió d’uns 660.000 euros i el projecte contempla la remodelació de les actuals dependències del museu i l’adequació del nou espai en un immueble adjacent al museu.

L’alcaldessa d’Isona, Rosa Amorós, va explicar que l’objectiu final és convertir l’equipament “en el museu de referència dels dinosaures a Catalunya” i que quan estiguin llestos els treballs es podrà exposar un de les troballes més importants d’Europa, un coll de titanosaure de més de cinc metres, que actualment està en un magatzem, on s’ha dut a terme la restauració.

El projecte permetrà exposar un coll de titanosaure de més de cinc metres de llarg

Amorós va assegurar que les obres compten amb una ajuda de 400.000 euros de la conselleria de Cultura, mentre que l’ajuntament hi destinarà uns 119.000 euros.

Per la seua part, el president del consell del Jussà, Josep Maria Mullol, va explicar que la corporació ha tret a concurs la remodelació de l’actual equipament, que suposarà una inversió d’uns 315.000 euros i que està finançat en un 40 per cent per fons Feder, un altre 20 per cent l’aporta la Diputació i la resta la paga el consistori d’Isona.

A banda de la història dels dinosaures, el museu també difon la història romana d’aquest municipi del Jussà.

S’ha d’assenyalar que les

obres d’ampliació i reforma d’aquest equipament cultural hauran d’estar llestes abans de finals d’aquest mateix any, segons va explicar l’alcaldessa d’Isona, Rosa Amorós.

Un referent de l’arqueologia i la paleontologia del PirineuEl Museu d’Isona i la Conca Dellà, inaugurat el 1995, s’ha convertit en un referent de l’arqueologia i la paleontologia del Pirineu. Durant els seus primers anys en funcionament, totes les peces que entraven al museu eren de jaciments d’aquest municipi del Jussà, però amb els anys s’ha convertit en un centre de referència i també acull peces trobades a la Noguera i l’Alt Urgell.

tracking