SEGRE

ESPÈCIES GESTIÓ CINEGÈTICA

La mitja veda s'amplia a més aus i els caçadors critiquen el retard

Ja poden caçar guatlles però diuen que començar una setmana més tard redueix els exemplars a abatre || La Generalitat aplica aquest any una normativa europea

Diversos caçadors es van reunir ahir per caçar guatlles a Bell-lloc.

Diversos caçadors es van reunir ahir per caçar guatlles a Bell-lloc.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els caçadors de la demarcació de Lleida van sortir ahir per primera vegada aquesta temporada a caçar guatlles, tórtores i coloms salvatges. “La mitja veda de veritat ha començat ara”, va destacar Miquel Bargalló, membre de la territorial a Lleida de la Federació Catalana de Caça. I és que aquest any la temporada es va estrenar diumenge passat, dia 16, encara que de forma atípica, ja que només es va permetre abatre tudons, estornells vulgars i garses, en virtut d’una normativa imposada per la UE que ha començat a aplicar la Generalitat per preservar les aus migratòries.

Bargalló va criticar aquest retard al considerar que redueix el nombre de preses de les espècies més apreciades pels caçadors com les guatlles ja que molts camps ja han estat segats.

D’aquesta manera, moltes d’aquestes aus busquen altres zones on refugiar-se i, a més, la maquinària de la sega també mata molts d’aquests animals, tal com va remarcar Bargalló que, amb altres caçadors, van sortir ahir a primera hora del matí per recórrer el terme municipal de Bell-lloc.

També va criticar la norma que, per primera vegada, limita la caça de la tórtora a horari de matí fins a les 12.00 hores.

Fins ara, les restriccions a caçar aus es basaven en un límit de captures per caçador i dia. Així, només podran capturar-se fins a cinc tórtores per caçador i dia i estarà prohibit abatre-les en vedats de la Ribagorça, el Sobirà, l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Ripollès.

Els dies hàbils de caça a la mitja veda de Lleida són els dijous, dissabtes, diumenges i festius fins al 13 de setembre.

D’altra banda, la pandèmia té una escassa incidència en aquesta activitat, encara que, segons Bargalló “els dinars o sopars en què ens reuníem fins a quaranta caçadors ja no es podran portar a terme”.

Diversos caçadors es van reunir ahir per caçar guatlles a Bell-lloc.

Diversos caçadors es van reunir ahir per caçar guatlles a Bell-lloc.J.GÓMEZ

tracking