SEGRE

Sis pobles de Lleida, al capdavant en risc de contagi de Catalunya

A Tàrrega creix fins a superar el de Balaguer i se situa gairebé al nivell de la Seu

Sis pobles de Lleida, al capdavant en risc de contagi de Catalunya

Sis pobles de Lleida, al capdavant en risc de contagi de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mitja dotzena de pobles de Lleida són al capdavant del risc de rebrot de Covid de Catalunya. Es considera alt quan l’índex supera el cent, i en tots està per sobre de mil. El més elevat és Ciutadilla, amb 2.955. El segueixen Vallfogona (1.715), Tornabous (1.258), Montgai (1.156), Alcarràs (1.104) i Albesa (1.059). Benifallet, a Tarragona, és l’única equiparable a la resta del territori català amb 1.699.

Ciutadilla va registrar fa un parell de setmanes tres positius en una família, amb dos asimptomàtics i un amb símptomes lleus, tots aïllats al seu domicili. La família afectada ho va comunicar als veïns. Els que van estar en contacte estret amb ells es van sotmetre a test i van resultar negatius.

A Montgai, alguns joves estan aïllats després del positiu d’una jove que va tornar de vacances amb símptomes lleus. Es van sotmetre a tests amb resultats negatius.

Al marge d’aquestes localitats, el risc de rebrot de Tàrrega ha crescut fins a 703, cosa que la situa al capdavant de Catalunya per sobre de Balaguer (608) i molt a prop de la Seu (712). L’Urgell ha multiplicat per sis el risc en una setmana. És el tercer índex més gran Catalunya, només darrere de l’Alt Urgell (533,30) i de la Noguera (485,93). Així mateix, té la taxa de contagi més gran (2,80).

tracking