SEGRE

Entre 300 i 400 PCR en una jornada de proves de covid a Alcarràs

Sanitaris fan un test serològic a un jove a Alcarràs.

Entre 300 i 400 PCR en una jornada de proves de covid a AlcarràsAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'àrea sanitària mòbil instal·lada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) darrera el centre d'atenció primària d'Alcarràs (Segrià) ha acollit el cribratge massiu per detectar casos positius de covid-19. L'objectiu és trobar casos asimptomàtics entre la població, especialment vinculada a la pagesia, entorns familiars d'empreses hortofructícoles i d'espais residencials. Segons el sotscap territorial del SEM a Lleida i Alt Pirineu i Aran, Sergi Hijazo, la previsió és fer entre 300 i 400 proves PCR durant tot el dia.

En paral·lel, es fan proves serològiques als menors de 18 anys per poder saber el grau d'immunitat que hi ha entre les persones d'aquesta franja edat després dels diferents brots que hi ha hagut a la població durant l'estiu.

Hijazo ha explicat que el que es pretén és intentar fer totes les proves possibles a la població per poder "desenganxar les maleïdes cadenes" que fan proliferar el contagi comunitari. D'aquesta manera, s'intentarà aconseguir una "fotografia" del moment per poder separar els positius asimptomàtics i aïllar-los.

De la seva banda, la directora de l'ABS d'Alcarràs, Núria Campa, ha comentat que la "incidència sostinguda" durant les darreres setmanes al municipi ha marcat la selecció de persones a qui s'ha cridat per fer-se la prova. Així, s'han escollit sectors diferents: els dels familiars que treballen a empreses hortofructícoles; els de familiars que treballen al camp, a les residències i també a comerços i locals de la població. A més a més, també s'ha obert la prova PCR a tota aquella població entre 12 i 40 anys. El grup seleccionat arribava aproximadament a 250 persones.

Campa ha reconegut que la situació al municipi és millor que al juliol i ha justificat la necessitat de fer el cribratge massiu perquè no hi hagi un "relaxament de la població" i insistir en totes les mesures que cal prendre per frenar el contagi del virus.

Una de les novetats que el CatSalut ha portat a terme en aquest cribratge massiu a Alcarràs ha estat la de fer un test serològic entre els menors per tal de poder calibrar el nivell d'immunitat en un territori on des de principi d'estiu ha registrat incidències altes i de manera sostinguda amb diversos brots de coronavirus vinculats a la campanya de la fruita. D'aquesta manera, també es vol saber com està la població infantil i juvenil a pocs dies de l'inici del curs escolar. Sense anar més lluny, la setmana passada es van detectar una trentena de casos asimptomàtics entre treballadors d'una empresa fructícola.

Les proves massives que s'estan fent a Alcarràs aquest dimecres se sumen al conjunt de la Regió Sanitària de Lleida a les que ja es van fer la setmana passada a Albesa i Balaguer, a la Noguera, i fa quinze dies Torregrossa (Pla d'Urgell) i Sunyer (Segrià). En paral·lel, Salut ha anat fent proves en diferents empreses de la regió i s'estan planificant cribratges massius a barris de la ciutat de Lleida pels propers dies.

tracking