SEGRE

Rebutgen portar desenes de menors al col·legi a Alfarràs per por de la Covid

Famílies d’ètnia gitana demanen classes a casa

La reunió que es va fer ahir a Alfarràs

Rebutgen portar desenes de menors al col·legi a Alfarràs per por de la CovidAssociació Acció Social

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Famílies d’ètnia gitana d’Alfarràs rebutgen portar al col·legi desenes de nens i nenes a l’inici del curs escolar per por de la Covid-19. Així ho van manifestar ahir durant una reunió amb representants de l’ajuntament i d’Educació, en què van sol·licitar que els alumnes, uns 90 i 140 menors entre els de Primària i Secundària, rebessin classes telemàtiques a casa, per evitar contagis al si de les seues famílies, especialment en la gent gran. Davant de la negativa de la conselleria, van apuntar a la possibilitat de no portar els menors a les aules durant el primer trimestre, fins a verificar que els centres són segurs davant de la pandèmia.

L’Associació Acció Social, dedicada a la promoció social del col·lectiu gitano d’Alfarràs, va organitzar aquesta trobada. El president, Antonio Jiménez, es va mostrar convençut que les famílies poden deixar els menors a casa a l’inici del curs i que els docents poden encarregar-los deures fins que tornin a les aules. Tanmateix, el director dels serveis territorials d’Educació a Lleida, Carles Vega, va dir que associació acc ió social això només es faria “en cas de malaltia, o si fos necessari tancar un grup o el centre” pel coronavirus. “No es fa a voluntat dels pares”, va recalcar.

“Les famílies han de portar els alumnes a classe, el contrari és absentisme”, va concloure Vega. Va subratllar que les escoles i instituts obriran amb “les màximes garanties de seguretat”, amb protocols que segueixen les directrius de Salut. Hi van assistir també membres de l’Associació Futur, que representa el col·lectiu gitano a Lleida. El portaveu, Paco Salazar, va assenyalar que “hi ha por entre les famílies” davant de l’inici del curs i que intentaran “animar-les” a portar els menors a classe.

tracking