SEGRE

ESNOTICIA

Almenys 15 residències tancades a les visites, però 9 obriran ben aviat

Algunes opten per no rebre familiars pel risc de rebrot malgrat poder fer-ho || Només sis centres del pla, sobre uns setanta, i dos dels dotze del Pirineu són 'rojos'

La residència El Carme de Tàrrega ha tornat a rebre visites de familiars aquesta setmana.

La residència El Carme de Tàrrega ha tornat a rebre visites de familiars aquesta setmana.RESIDENCIA EL CARME DE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys quinze residències de la regió sanitària de Lleida continuen sense rebre visites de familiars, encara que nou estudien fer-ho “ben aviat”, segons van explicar ahir fonts de la conselleria de Salut. Per la seua part, només sis centres del pla tenen prohibides les visites ja que estan catalogades per la Generalitat com roges (amb un brot de coronavirus sense controlar, ja sigui per dificultats per sectoritzar el centre o per l’aparició de nous casos).

Així mateix, 65 geriàtrics més de l’àrea sanitària de Lleida són verds (sense casos de Covid i sectoritzada) i dos més són taronges (amb positius però sectoritzada). El nou protocol de Salut permet les visites a les residències que tinguin alguna d’aquestes dos classificacions, independentment que hi hagi un elevat risc de rebrot. Aquesta mesura té com a objectiu facilitar el contacte dels usuaris amb els seus pròxims, encara que aquestes visites es porten a terme seguint estrictes protocols de seguretat per prevenir possibles contagis de coronavirus.

A la regió sanitària del Pirineu, tots els geriàtrics són verds i estan oberts a les visites, exceptuant els dos de la Seu. Aquests dos centres no reben familiars per l’alt risc de rebrot de la ciutat. Això també va afectar l’obertura de geriàtrics del pla, ja que la por de rebrots va fer que tornessin a rebre familiars amb comptagotes.

Fonts del sector van assegurar que a causa de l’alt índex de risc i els casos asimptomàtics, creuen que és millor esperar que aquesta taxa disminueixi per tornar a obrir.

Entre els geriàtrics que han tornat a rebre visites de familiars es troba la residència El Carme de Tàrrega, que ho ha fet aquesta setmana. El centre no ha tingut cap cas de coronavirus, i va tancar les portes a les visites el març, quan va esclatar la pandèmia.

Des d’aleshores només va obrir dos dies per a les visites per Sant Joan. Una treballadora d’aquesta residència de la capital de l’Urgell va explicar “que després de tant temps la gent tenia moltes ganes, la part emocional pesa molt”. Aquest geriàtric compta amb vuitanta places per a gent gran.

D’aquesta manera, aquest centre de Tàrrega se suma a altres que també han tornat a rebre familiars amb l’entrada en vigor del nou protocol de la Generalitat, entre els que es troben els de Torre-serona, Àger, Vilanova de Bellpuig, Torres de Segre, Maldà o Torà (vegeu SEGRE de diumenge).

tracking