SEGRE

SUCCESSOS DROGUES

Detingut un veí de Vallfogona per conrear marihuana a Térmens

Havia llogat una casa on tenia una plantació 'indoor' amb tres-centes plantes assecant-se || L'endemà de trobar-ne una altra amb 200 a la Guàrdia d'Urgell

Imatge de l’interior de l’habitatge, que estava preparat per conrear maria de forma intensiva.

Imatge de l’interior de l’habitatge, que estava preparat per conrear maria de forma intensiva.MOSSOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres a Térmens un veí de Vallfogona de Balaguer de quaranta anys i nacionalitat espanyola acusat de ser el responsable d’una plantació de marihuana. L’home va ser arrestat com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i d’un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La detenció és resultat d’una investigació iniciada al maig després que la policia tingués coneixement que en una casa de Térmens hi podria haver una plantació indoor de marihuana. Després de diverses vigilàncies al domicili, els investigadors van constatar que a l’interior de l’immoble, que estava llogat a un veí de Vallfogona, s’estava conreant marihuana de forma intensiva. Finalment, dimecres al migdia es va portar a terme una entrada i escorcoll al domicili investigat, on es van intervenir tres-centes plantes de marihuana en ple procés d’assecatge.

Per realitzar aquesta activitat, el responsable de la plantació va muntar una instal·lació elèctrica amb llums, material de refrigeració i equips d’aire condicionat connectats de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica, per la qual cosa també se li va imputar un delicte de defraudació de fluid elèctric. Estava previst que l’arrestat, que té antecedents, passés ahir a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.

La policia catalana també va fer dimarts d’aquesta setmana un altre important decomís de marihuana en una casa de la Guàrdia d’Urgell, nucli de Tornabous, com va avançar aquest diari. Els Mossos van trobar una altra plantació oculta amb unes dos-centes plantes. Es dóna la circumstància que també tenia la llum punxada. En aquest cas, la investigació continua oberta per detenir el presumpte responsable, del qual es desconeix el parador des de fa unes dos setmanes.

Per la seua part, la Guàrdia Civil també va desmantellar una altra plantació en un poble del Solsonès en el qual van trobar 215 plantes que estaven en un hivernacle. Van imputar un veí de quaranta anys. A més, la Guàrdia Civil també va decomissar setze plantes que van trobar ocultes a l’interior d’un camp de panís de la Noguera.

tracking