SEGRE

MUNICIPIS MOBILITAT

Guissona habilita 2 pàrquings al costat del centre històric

En dos finques que sumaran 130 places d'aparcament gratuït

Els terrenys del pàrquing del carrer de les Eres.

Els terrenys del pàrquing del carrer de les Eres.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Guissona ultima les obres per adequar dos noves zones d’estacionament gratuït, a fi de facilitar que els conductors puguin deixar-hi els vehicles i accedir al centre històric, que és per a vianants. Per fer-ho, el consistori ha obtingut la cessió gratuïta temporal de dos parcel·les de particulars. Una compta amb una superfície de 1.300 metres quadrats, està situada al carrer de les Eres i dóna accés directe a l’Ateneu. Tindrà capacitat per estacionar uns cinquanta cotxes. L’altra, de dos mil metres quadrats, està al costat de l’institut i podrà acollir uns vuitanta turismes. Aquestes dos zones d’estacionament se sumaran al pàrquing també gratuït inaugurat el 2016 al Raval Notari Faus, amb unes vuitanta places; i al que es va obrir en una finca cedida el 2014 al costat de la plaça Doctor Pere Castelló, amb capacitat per a quaranta cotxes. Segons l’alcalde, Jaume Ars, l’objectiu és facilitar l’accés a la zona històrica per afavorir el comerç i també als principals equipaments públics, com l’institut.

Els nous pàrquings hauran d’obrir el mes de setembre. Amb ells, la localitat disposarà de 250 places de pàrquing gratuït. A part d’aquestes, hi ha les setanta d’estacionament limitat i gratuït per un temps de noranta minuts. Ars va explicar que negocia dos cessions temporals més per habilitar estacionaments al Raval de la Font i a l’avinguda Onze de Setembre.

En un altre ordre de coses, l’1 de setembre prendran possessió del càrrec dos nous vigilants municipals, amb la qual cosa Guissona passarà de tenir-ne dos a quatre. Ars espera concloure el mandat amb sis, i que en un futur puguin fer oposicions per entrar al cos de policia local. Segons va explicar l’alcalde, el creixement de la població obliga a ampliar els efectius de seguretat, que fins avui es complementen amb agents dels Mossos.

tracking