SEGRE

ESNOTICIA

El pla de Lleida lidera el risc de rebrot a Catalunya i el del Pirineu és el segon

Més que a Barcelona, i Salut alerta que ha tornat “als nivells alts de principis de juliol” i demana limitar el contacte social || Proves a dos-cents veïns de Balàfia i dimarts seguiran al Barri Antic

Imatge d’un sanitari fent la PCR a un jove al centre cívic de Balàfia.

Imatge d’un sanitari fent la PCR a un jove al centre cívic de Balàfia.J. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Lleida és la que té el risc de rebrot més alt de tot Catalunya, amb 293,61 punts, de la mateixa manera que la regió sanitària de Lleida, amb 312,57 punts i la de l’Alt Pirineu i Aran, amb 255,82, també són les dos que tenen l’índex més elevat de totes les regions sanitàries, al davant de les tres de Barcelona i l’àrea metropolitana, amb uns índexs que se situen entre els 209,6 i els 216,88 punts.

En aquest sentit, el departament de Salut va alertar ahir que Lleida es troba en una “situació preocupant”, en una jornada en què es van iniciar les proves PCR massives a 200 veïns del barri de Balàfia de Lleida d’entre 18 i 40 anys, encara que també es van fer a nens que van anar al centre cívic.

Aquest estiu s’han hagut de dictar dos ordres judicials per obligar a complir el confinament

A Balaguer es dispara a 1.138 punts després dels resultats dels cribratges massius a la població

L’objectiu és detectar asimptomàtics de la Covid. Encara que inicialment Salut preveia fer més PCR dilluns en aquest barri, finalment no serà així i les proves seguiran dimarts al centre cívic de l’Ereta, de 9.30 a 13.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores per a la població a què li corresponen el CAP de Rambla Ferran. Dimecres, el mateix horari, tornaran a fer-se al centre cívic de Balàfia per a veïns de Pardinyes i el Secà. Finalment, dijous serà el torn de la Mariola. El subcap del SEM a Lleida, Sergi Hijazo, va dir que els resultats tarden entre 30 i 36 hores i va demanar fer quarantena fins que no es coneguin. Per la seua part, la delegada de Salut, Divina Farreny, va alertar que les dades al pla estan tornant a les de principis de juliol i que no “es redueix ni s’estabilitza la taxa per 100.000 habitants, sinó que augmenta” (ara és de 145,31). Per aquesta raó, va fer una crida a reduir la vida social “perquè amb les dades actuals, la tornada a l’escola i a la feina pot suposar un problema”.

Farreny va recordar que des del juliol s’han fet 4.000 PCR en empreses hortofructícoles, en les quals es van detectar un miler d’asimptomàtics, 3.000 en geriàtrics i 3.986 en l’última setmana.

Respecte al cribratge que es va fer dilluns a 730 persones de la fructícola Actel Grup a Térmens, dels cent resultats que hi ha, 30 han donat positiu; de les 380 proves fetes a Alcarràs, Salut va detectar 21 positius en un primer balanç de 115. A la nit, l’ajuntament va assegurar que del total de 380 només hi ha “una vintena de positius”. Per la seua banda, dels 200 resultats a la Seu, només hi ha un positiu. L’alcalde, Jordi Fàbrega, el va rebre amb satisfacció. Ahir va concloure el test amb 510 PCR a veïns d’entre 36 i 50 anys. Se n’han fet 1.338 en tres dies. A més d’aquests, n’hi ha hagut uns 700 més en deu dies, la qual cosa representa més del 15 per cent de la població.

D’altra banda, Farreny va explicar que s’han donat d’alta 740 persones que han estat aïllades als dispositius habilitats i que ara n’hi ha 57 i va dir que van haver de dictar-se dos ordres judicials per obligar a complir el confinament.

Moren quatre persones més i la província suma 106 nous positius

La regió sanitària de Lleida va registrar ahir quatre víctimes mortals més per Covid-19, de manera que el total de defuncions a la província s’eleva als 315. Segons un dels portals de Salut sobre les dades del coronavirus, Aquas, un dels últims quatre decessos registrats tenia entre 40 i 49 anys. D’altra banda, el pla ha registrat 103 casos més, amb un total de 10.245, i el risc de rebrot ha pujat en 37,78 punts, per la qual cosa ha arribat als 312,57. Respecte als hospitalitzats, n’hi ha quatre menys, amb un total de 95, dels quals 18 són a l’UCI. En aquest sentit, la delegada de Salut, Divina Farreny, va assenyalar que “el sistema continua amb una pau tensa” i va recordar que segueixen derivant-se pacients crítics del Pirineu per altres patologies al Parc Taulí de Sabadell i malalts de baixa complexitat de la Segarra a Igualada i de la Noguera a l’hospital de Tremp. Per la seua banda, el Vall d’Hebron també rep pacients de l’Arnau per descongestionar-lo.

Imatge d’un sanitari fent la PCR a un jove al centre cívic de Balàfia.

Imatge d’un sanitari fent la PCR a un jove al centre cívic de Balàfia.J. F.

tracking