SEGRE

IMMIGRACIÓ BALANÇ

Es disparen les sol·licituds d'asil després de l'aturada per la Covid

La província ha registrat 153 peticions en set mesos, mig centenar només en els mesos de juny i juliol || Durant l'estat d'alarma no se'n va presentar cap

Imatge d’una caravana solidària de Lleida pels Refugiats que va partir cap a Algèria aquest estiu.

Imatge d’una caravana solidària de Lleida pels Refugiats que va partir cap a Algèria aquest estiu.LLEIDA PELS REFUGIATS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estat d’alarma decretat per la crisi sanitària del coronavirus va provocar que es paralitzessin els tràmits per acceptar sol·licituds de protecció internacional, per la qual cosa entre mitjans de març i fins al mes de juny no es va registrar cap petició a les comarques lleidatanes. Tanmateix, després que finalitzés l’estat d’alarma, i tal com mostren les dades del ministeri de l’Interior, aquest tràmit s’ha reactivat i només durant els mesos d’estiu s’han registrat mig centenar de sol·licituds d’asil a la província de Lleida. Segons el balanç d’Interior, fins al mes de juliol s’han registrat un total de 153 peticions de protecció internacional a les comarques de Ponent, una xifra molt inferior a la registrada l’any passat, ja que s’ha frenat l’arribada d’immigrants a causa de la pandèmia. S’ha de destacar que durant l’any passat es van assolir xifres rècord en peticions d’asil a la província, amb un total de 553.

Segons les dades d’Interior, el 2019, la majoria dels ciutadans que demanaven asil a Lleida procedien de països de l’Àfrica subsahariana, així com de Colòmbia, Veneçuela i Geòrgia. Per la seua part, Creu Roja Lleida també ha adaptat i reforçat la seua intervenció amb persones refugiades en l’actual context de la Covid i ha redoblat esforços d’atenció i protecció. En el primer semestre de l’any comptava amb 146 persones actives dins del programa de sol·licitants d’asil i des del gener va atendre 422 persones usuàries en els diferents serveis. Així mateix, moltes d’aquestes persones es van afegir al voluntariat durant la pandèmia.

tracking