SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Ferit crític al caure 10 metres després de cedir una barana a Montferrer

Un veí de setanta-set anys va ser evacuat en helicòpter al Parc Taulí de Sabadell || Va ser ahir al migdia al nucli de Bellestar i els Mossos ho investiguen

Imatge del lloc on es va produir la caiguda (e) i del rescat del ferit (d).

Imatge del lloc on es va produir la caiguda (e) i del rescat del ferit (d).SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Montferrer i Castellbò de setanta-set anys va resultar ferit amb pronòstic crític ahir al migdia per una caiguda en un barranc al cedir una barana d’un carrer de Bellestar, nucli d’aquest municipi de l’Alt Urgell. El ferit va ser evacuat en un helicòpter medicalitzat a l’hospital Parc Taulí de Sabadell, segons va informar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir el succés. L’accident es va produir cap a les 12.00 hores al carrer del Collar. L’alcalde de Montferrer, Albert Marquet, va explicar que “l’home s’ha recolzat a la barana, que ha cedit i ha caigut. Podria ser que la tanca estigués trencada i algú la tornés a col·locar sense subjectar-la. Els Mossos ho estan investigant”.

L’home va caure en una zona de difícil accés i van caldre deu persones per rescatar-lo

L’home va caure d’uns deu metres d’altura per una zona abrupta i de difícil accés. Es va fer contusions i traumatismes en almenys una cama, entre altres lesions. Pel que fa a la barana, es tracta d’un doble passamà de seguretat que hi ha a la part alta del poble.

Al lloc de l’accident van acudir dos ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat del SEM que va sol·licitar el suport dels Bombers de la Generalitat per poder rescatar el ferit de la zona on havia caigut. Va ser una maniobra complicada en la qual van participar una desena de persones entre bombers i sanitaris.

Després de ser atès in situ, a causa del seu estat, va ser evacuat en helicòpter a l’hospital Parc Taulí de Sabadell. Per la seua banda, els Mossos van obrir una investigació per aclarir les causes. També es va col·locar una tanca a la zona en la qual va cedir la barana per evitar nous accidents.

Bellestar, amb 132 habitants, és un dels més de vint nuclis del municipi de Montferrer i Castellbò, amb poc més d’un miler d’habitants.

Imatge del lloc on es va produir la caiguda (e) i del rescat del ferit (d).

Imatge del lloc on es va produir la caiguda (e) i del rescat del ferit (d).SEGRE

tracking