SEGRE

El sector turístic de la província de Lleida preveu tancar el millor agost dels últims deu anys

A excepció de la capital

Turistes navegant a les aigües del pantà de Canelles, que aquest any està ple per les abundants pluges.

Turistes navegant a les aigües del pantà de Canelles, que aquest any està ple per les abundants pluges.MAITE MONNE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector turístic de la província de Lleida, exceptuant la ciutat, espera tancar aquest mes com el millor mes d’agost dels últims deu anys, segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. A l’espera de les xifres definitives, que es coneixeran a mitjans de setembre, el cap de promoció i màrqueting del patronat, Juli Alegre, ha assegurat que "algunes empreses de les zones de muntanya expliquen que no havien vist mai les xifres d’ocupació d’aquest any".

Segons el patronat, els bungalows han funcionat especialment bé, mantenint una altíssima ocupació durant tot el mes i els establiments rurals han tingut un balanç molt bo al pla (amb ocupacions de gairebé un 80%) i excel·lent al Pirineu, on s’ha arribat gairebé al 100%.

Pel que respecta als hotels, l’ocupació ha anat d’entre el 90 i el 100% a les comarques del Pirineu, però bastant inferior a les comarques del pla.

La situació d’incertesa provocada pel Covid-19, que ha restringit notablement els desplaçaments llargs i en especial els viatges a l’estranger, ha causat un increment de visitants de proximitat, la majoria de Catalunya.

Juli Alegre ha afirmat que "el caràcter rural de la demarcació de Lleida, amb predomini d’espais oberts, i l’excel·lència dels seus paisatges ha atret un gran nombre de visitants que busquen un marc saludable i natural per a les seues vacances".

"És agradable tenir aquests resultats després d’haver perdut els dies de Setmana Santa perquè ens permet guanyar musculatura després d’una situació dramàtica", ha remarcat.

DADES "AGREDOLCES"

Alegre ha agregat: "Aquestes dades són agredolces perquè Lleida reflota, però veiem que altres destinacions turístiques no ho han fet, veiem que l’ocupació a la Costa Daurada (Tarragona) o la Costa Brava (Girona) és molt baixa". Sobre les dades de juliol, el Patronat de Turisme apunta que les xifres de l’Institut Nacional d’Estadística assenyalen que les pernoctacions en establiments d’hostaleria han registrat un descens de 10 punts respecte al mateix mes de 2019, que havia estat bo.

El grau d’ocupació dels establiments d’hostaleria del mes de juliol aquest any ha estat del 34,39%, davant el 44,92% de l’any passat.

tracking