SEGRE

ESPAIS NATURALS SANCIONS

Multat per creuar el congost de Mont-rebei amb una barca a motor

Els Agents Rurals van sancionar el titular de l’embarcació.

Els Agents Rurals van sancionar el titular de l’embarcació.AGENTES RURALES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals han sancionat el titular d’una embarcació per navegar a motor de gasoil pel congost de Mont-rebei i no portar pintada la matrícula de l’embarcació. La navegabilitat per l’embassament de Canelles i pel congost està condicionada a la utilització d’un motor elèctric, baixa velocitat i, en el cas d’embarcacions turístiques, embarcar i desembarcar a la plataforma que hi ha a Corçà.

La part catalana i el marge esquerre de la Noguera Ribagorçana és reserva natural parcial per a la protecció de la llúdria i la navegació a motor hi està prohibida sense l’autorització de l’òrgan gestor d’aquest espai, que és el departament de Territori i Sostenibilitat. El congost és refugi de fauna i està inclòs a l’Espai d’Interès Natural del Montsec (PEIN).

La normativa per navegar per Mont-rebei és desigual entre la part catalana, que no permet navegar-hi a motor, i l’aragonesa, en què sí que està permès.

Així mateix, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre no accepta noves declaracions responsables de navegabilitat fins que la comissió d’ordenació de l’ús públic i activitats turístiques a Mont-rebei, formada per la Generalitat, el govern d’Aragó, les Diputacions de Lleida i Osca, la Noguera i la Ribagorça, Sant Esteve de la Sarga i Viacamp, redactin un pla per regular el trànsit fluvial al congost.

tracking