SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Nalec rehabilitarà la històrica casa de Cal Miró i condicionarà habitatges

En una primera fase actuarà a la teulada, molt deteriorada, i farà una agrobotiga

Vista de la façana de Cal Miró, al centre de Nalec.

Vista de la façana de Cal Miró, al centre de Nalec.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Nalec treballa per rehabilitar i donar nous usos a la històrica casa de Cal Miró, que ocupa més de 1.000 metres quadrats. L’alcaldessa, Agnès Corbella, va destacar que “es tracta d’una marató, és un projecte a llarg termini”. L’ajuntament va adquirir l’edifici en el darrer mandat.

Llavors es va portar a terme una consulta en la qual els veïns van decidir mantenir dreta Cal Miró i no enderrocar-la. L’ajuntament preveu iniciar en breu la primera fase de la rehabilitació de la casa, que rebrà una ajuda de 250.000 euros procedent del nou Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

L’alcaldessa de Nalec va dir que “aquesta fase se centrarà a renovar la coberta, ja que es troba molt deteriorada i posa en perill l’estabilitat de l’edifici, i a remodelar els baixos, que convertirem en una agrobotiga”. L’actual botiga del poble ocupa part dels baixos de les dependències municipals, de manera que aquesta obra permetrà alliberar espai del consistori.

El PUOSC ha atorgat l’ajuda a Nalec per a l’exercici 2024 però l’ajuntament hi ha presentat una al·legació perquè, segons va assenyalar Corbella, “és un actuació d’urgència per poder preservar l’estructura de l’edifici”.

En fases posteriors està previst remodelar la primera i la segona plantes, en què l’ajuntament vol habilitar nous habitatges. L’alcaldessa de Nalec va indicar que “un dels nostres principals problemes és el despoblament i aquests nous habitatges, que oferirem a un preu assequible, ens permetran atreure noves famílies al municipi”.

Finalment, l’actuació també preveu obrir un nou carrer a través del jardí de Cal Miró i fer una nova plaça com a espai de trobada i tertúlia. Aquest projecte ja està redactat.

tracking