SEGRE

El nombre de víctimes mortals en accidents de trànsit a Lleida cau un 36,8% fins a l'agost

Han mort 12 persones a les carreteres lleidatanes, tres d'elles l'últim mes

Un accident mortal que es va produir el 21 de maig passat a Puigverd de Lleida en una col·lisió frontal.

Un accident mortal que es va produir el 21 de maig passat a Puigverd de Lleida en una col·lisió frontal.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dotze persones han mort en accidents de trànsit aquest any a la província de Lleida, segons dades del Servei Català de Trànsit fins al 31 d'agost. Es tracta d'un descens del 36,8% en comparació amb l'any anterior –es van produir 19 víctimes– a causa de les restriccions de mobilitat per la crisi sanitària de la covid-19.

En comparació amb 2010, any de referència per al compliment dels objectius europeus, la reducció és del 47,8% (llavors es van registrar 23 morts en accidents). Aquest agost, han mort 3 persones a les carreteres de la demarcació de Lleida.

De les 12 víctimes mortals, 2 eren motoristes i una altra un vianant, mentre que en el mateix període de l’any passat havien mort 4 motoristes, tres ciclistes i cap vianant.

En el conjunt de Catalunya, 71 persones han mort en accidents de trànsit fins al 31 d'agost, un 41% menys.

Segons Trànsit, es manté la tendència a l'alça dels accidents mortals amb un únic vehicle implicat. Un total 27 dels 63 accidents mortals a Catalunya han ocorregut amb un sol vehicle, el que suposa el 43% del total de sinistres, mentre que l'any passat en el mateix període aquest tipus d'accidents suposaven el 35% de la sinistralitat mortal.

tracking