SEGRE

TURISME BALANÇ

El turisme espera superar també al setembre l'ocupació del 2019

El Parc Natural de l'Alt Pirineu limitarà l'aforament de vehicles l'estiu vinent

Imatge d’excursionistes al cim de la Pica d’Estats el passat 22 d’agost.

Imatge d’excursionistes al cim de la Pica d’Estats el passat 22 d’agost.VÍCTOR DORADO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector turístic de Lleida preveu mantenir una alta ocupació fins a mitjans de setembre, després de tancar el millor agost dels últims deu anys en plena crisi sanitària. Després de deixar enrere un mes en què va oscil·lar entre el 90 per cent i el ple al conjunt de la demarcació (amb l’excepció de Lleida ciutat, molt més afectada per les restriccions per frenar contagis), en aquesta pròxima quinzena s’espera superar l’ocupació de l’any passat, quan es va registrar entre un 35% i un 40% en aquest període del 2019. El responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va pronosticar ahir que també contribuirà a fer-ho possible el pont de la Diada.

La crisi del coronavirus ha provocat que un nombre més elevat de persones hagin optat per visitar els espais naturals de les comarques de muntanya. En aquest sentit, el Parc Natural de l’Alt Pirineu va rebre al juliol 66.791 visitants, uns 11.000 més que el mateix mes de l’any passat. El director del parc, Marc Garriga, va explicar que aquest augment ha comportat una “sobresaturació” d’algunes zones de pàrquing i un augment d’actes incíviques. Així mateix, va assegurar que a la tardor començaran a treballar amb els ajuntaments en una regulació per limitar l’aforament als pàrquings més freqüentats en “èpoques punta”, principalment a l’estiu. Va plantejar fer pagar per aparcar i que els ingressos s’inverteixin a millorar accessos. Aquest creixent interès també s’ha notat en l’afluència de públic a la Pica d’Estats. Al juliol es va registrar un augment en el nombre d’excursionistes d’un 74%, i a l’agost va ser del 51%, segons les dades aportades per l’investigador de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (Inefc) Víctor Dorado. Està elaborant la tesi doctoral sobre l’afluència de visitants a muntanyes emblemàtiques, segons va avançar La Vanguardia. En aquest sentit, Dorado va apuntar que, durant el mes d’agost, una mitjana de 117 persones al dia van pujar a la Pica d’Estats i el dia de més afluència va ser el 22 d’agost, amb un mínim de 254. Així mateix, un 29% dels visitants enquestats va considerar que la quantitat de persones amb les quals es va creuar és “excessiva”.

Les pernoctacions augmenten un 50% al juliol a les cases de pagès

El responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar ahir que el turisme rural va registrar al juliol un augment del 50% en les pernoctacions, amb 31.365 enfront de les 20.790 del juliol de l’any passat, segons dades de l’INE. Des del patronat van apuntar que cal remuntar-se al 2009 per trobar una xifra superior pel que fa a nits d’allotjament (34.218). Aquests allotjaments també van tenir un augment del 8,4% en el nombre de clients, una cosa que segons Alegre demostra que “les pernoctacions són més llargues”. Els càmpings van registrar un descens del 12,8 per cent en les nits d’allotjament al juliol, en la mateixa línia que els hotels.

tracking