SEGRE

POLÍTICA CRISI

El PDeCAT, gairebé sense presència institucional per les 'fugues' a Junts

La incidència entre alcaldes és menor

Isidre Gavín, Anna Feliu i Rosa Maria Perelló.

Isidre Gavín, Anna Feliu i Rosa Maria Perelló.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les baixes del PDeCAT després de la polèmica amb Junts per l’ús de la marca política s’han accentuat aquesta setmana arran de l’anunci de Carles Puigdemont i els presos independentistes de deixar el partit. A Lleida, diversos dels ja exassociats del PDeCAT tenen càrrecs institucionals, de forma que la formació postconvergent es queda amb una escassa representació en els organismes públics. És el cas de la majoria de representants de la Generalitat a Lleida: des del delegat, Ramon Farré, fins als directors dels serveis territorials de Cultura, Miquel Àngel Cullerés (ja va ser baixa a l’agost); Interior, Montse Mesegué; i Territori, Dolors Tella. També ho va anunciar el secretari general de Mobilitat, Isidre Gavín. Tella i Gavín pertanyen a la conselleria de Territori, el titular de la qual, Damià Calvet, va ser un dels primers a avançar que havia estripat el carnet del PDeCAT. També ho va fer Anna Feliu, delegada de Governació, a l’agost després de formar part del nou partit de Puigdemont. De fet, arran de la constitució de JxCat, aquesta formació ja va descartar anar de la mà del PDeCAT a les eleccions, cosa que obliga els associats a haver de triar.

El delegat d’Empresa, Ramon Alturo, no ha fet encara cap moviment. Sí que ho planteja l’al-calde de les Borges, Enric Mir. A les Garrigues, les baixes assolirien entre el 60 i el 90% dels associats del PDeCAT, segons les fonts.

A la Segarra, dels més de quaranta associats, més de la meitat s’haurien donat de baixa, entre ells l’exalcalde Ramon Augé. A l’Urgell, a banda de l’exalcaldessa de Tàrrega Rosa Maria Perelló, han estripat el carnet dos regidors de l’ajuntament. En canvi, romanen a la formació els alcaldes de Preixana, Jaume Pané, Guimerà, Salvador Balcells, i Castellserà, Marcel Pujol. Els presidents del partit a Urgell, Segarra, Garrigues i Noguera ja van anunciar la seua renúncia, però al Segrià i, sobretot, al Pla d’Urgell, les baixes no tenen tanta incidència. Abans de l’anunci de Puigdemont, les fugues a Lleida rondaven el 7% estimat a Catalunya. La formació no tenia ahir la dada actualitzada.

Al Pirineu, els tres regidors de Junts per Tremp també són baixa. En canvi, es queden al PDeCAT els diputats Ramon Solsona i Montse Macià, la diputada al Congrés Concepció Cañadell o l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich

Isidre Gavín, Anna Feliu i Rosa Maria Perelló.

Isidre Gavín, Anna Feliu i Rosa Maria Perelló.SEGRE

Isidre Gavín, Anna Feliu i Rosa Maria Perelló.

Isidre Gavín, Anna Feliu i Rosa Maria Perelló.SEGRE

tracking