SEGRE

ESPAIS NATURALS REGULACIÓ

Camarasa limita ara l'accés al pantà de Sant Llorenç de Montgai

El primer permet l'accés al baixar l'afluència de turistes i disminuir el risc d'incendi || Col·loquen plafons informatius per regular l'accés al pantà

Un dels plafons informatius que s’han instal·lat a l’entorn del pantà de Sant Llorenç.

Un dels plafons informatius que s’han instal·lat a l’entorn del pantà de Sant Llorenç.AYUNTAMIENTO DE CAMARASA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Baronia de Rialb ha reobert l’accés al barranc del forat del Bulí, tancat des de finals del mes de juliol, al reduir-se l’afluència de visitants en aquest espai natural i disminuir el risc d’incendi a la zona. El consistori va prohibir-hi l’accés per garantir la seguretat dels turistes com a mesura de prevenció per l’alt risc d’incendi a la zona (la Generalitat va activar el nivell 2 del pla Alfa amb risc molt elevat d’incendi forestal) i perquè els camins no estan preparats per absorbir el gran volum de vehicles que es concentren el cap de setmana en aquest enclavament natural.

El consistori va adoptar aquesta mesura per evitar “mals majors” en cas d’emergència i frenar el col·lapse de vehicles que es registrava a la zona en els mesos d’estiu i els caps de setmana. El primer edil, Antoni Reig, va assegurar que ara aquests dos riscos s’han reduït al màxim, tant el d’incendis com el col·lapse de vehicles i “l’espai ja pot absorbir el nombre de cotxes que arriben fins al barranc, l’afluència és molt menor”, va dir.

Per la seua part, l’ajuntament de Camarasa ha aprovat una ordenança per regular l’accés i l’ús de la zona de la vora del pantà de Sant Llorenç de Montgai, igual que va fer a la zona de la platgeta de Camarasa. S’han instal·lat plafons informatius a l’entorn i els camins del pantà en els quals es dóna a conèixer que aquest enclavament és un espai protegit, així com les prohibicions d’acampar, i s’informa els visitants de la normativa municipal i les mesures de seguretat. L’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, va explicar que l’objectiu és protegir més aquest espai i aconseguir millorar el comportament d’alguns dels visitants. S’han habilitat finques pròximes com a zona de pàrquing gratuït.

La platgeta de Camarasa seguirà sent de pagament passat l’estiu

Aquest estiu ha estat el primer en què Camarasa ha cobrat per accedir a l’espai natural del Parc de Maria Rúbies, al costat del riu Segre, conegut com la platgeta. Els vehicles paguen 5 euros, mentre que els autobusos amb turistes han d’abonar 50 euros i les motos paguen 2 euros. Aquesta mesura per regular la massificació de turistes i vehicles ha funcionat bé, segons l’alcaldessa, i seguirà més enllà de l’estiu. “Hem aconseguit regular l’aforament i frenar l’incivisme. A Sant Llorenç el pàrquing serà gratuït en finques pròximes al pantà”, va dir.

tracking