SEGRE

TRIBUNALS JUDICIS

A judici dotze joves per una onada de robatoris en habitatges de la Segarra

La Fiscalia demana per als acusats penes d'entre 2 i 8 anys de presó

Vista general dels jutjats de Lleida, al Canyeret.

Vista general dels jutjats de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida jutjarà del 7 al 14 de setembre dotze acusats de robar en 38 habitatges de la Segarra, l’Alt Penedès i el Bages, per als quals la Fiscalia sol·licita penes d’entre 2 i 8 anys de presó per diferents delictes, com ara pertinença a grup criminal, receptació i robatoris en vivendes habitades.

Els fets delictius van tenir lloc entre els mesos de juny i setembre de l’any 2018 i, segons l’escrit d’acusació, els domicilis assaltats eren cases que es trobaven en pobles petits o xalets. Sempre segons el fiscal, els acusats accedien a l’interior de l’immoble forçant portes o finestres, mentre altres membres del grup vigilaven per assegurar una fugida ràpida.

Fins i tot utilitzaven diferents vehicles per posar dificultats a les investigacions policials. Els processats, d’origen marroquí i establerts a Manresa, utilitzaven suposadament el mateix modus operandi: el dia en què es produïa l’assalt procuraven desfer-se dels objectes robats acudint a Barcelona, on un matrimoni que regentava un comerç els comprava la mercaderia que havien obtingut.

Per a quatre dels acusats la Fiscalia demana una pena de sis anys i tres mesos de presó per la continuïtat delictiva en els robatoris. A més, demana uns altres dos anys pel delicte de pertinença a grup criminal. D’altra banda, en el judici a l’Audiència de Lleida, que es prolongarà durant cinc dies, està previst que hi declarin al voltant d’un centenar de persones.

Alerta per assalts a Torre-serona i Benavent de Segrià ? L’ajuntament de Torre-serona va demanar ahir als seus veïns “precaució i atenció” després que ahir a la matinada es produïssin robatoris a la residència i a l’empresa de construcció que està treballant en les obres de la nova depuradora d’aquesta localitat, així com al geriàtric de Benavent de Segrià.

tracking