SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Alguaire reestrena els vols a Palma amb els primers 72 viatgers

L'aeroport rep el primer avió de passatgers des del confinament del Segrià al juliol || Segon dia d'activitat comercial des de l'estat d'alarma decretat al març

Viatgers a l'aeroport d'Alguaire.

Viatgers a l'aeroport d'Alguaire.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguaire va reestrenar ahir els vols regulars d’Air Nostrum entre Lleida i Palma amb 72 viatgers. Aquesta és la segona temptativa de recobrar la normalitat en l’activitat comercial després que la crisi sanitària hagi obligat a suspendre-la en dos ocasions. En primer lloc, per la declaració de l’estat d’alarma a partir del 15 de març. Posteriorment, pel confinament perimetral del Segrià el juliol, una decisió que la Generalitat va prendre per sorpresa i que va tornar a cancel·lar els vols a Mallorca només un dia després de reprendre’ls.

L’avió va aterrar cap a les 16.00 hores amb 42 viatgers procedents de Mallorca, i va partir amb una trentena de passatgers cap a l’illa. A la terminal, l’accés s’havia limitat a només una de les entrades. Adhesius a terra marcaven els itineraris que havien de seguir els viatgers i senyalitzaven la distància mínima de seguretat a les cues dels taulells. Les pantalles a les parets recordaven que hi havia dispensadors de gel hidroalcohòlic a disposició del públic i instaven a rentar-se les mans amb freqüència. L’espai de la cafeteria apareixia acordonat i distintius de colors indicaven quines taules havien estat desinfectades i quines no.

Els viatgers que esperaven per embarcar coincidien a assenyalar que les mesures per evitar contagis a l’aeroport no eren gaire diferents de les que s’apliquen en altres espais públics. Quant a la decisió de viatjar a Palma, alguns reconeixien que va influir-hi la incertesa davant la crisi sanitària, així com l’amenaça de tancaments de fronteres i de sotmetre a quarantena els que viatgen a l’estranger.

Pel que fa als que van desembarcar a Alguaire, molts tenien familiars i amics a Lleida i van acudir per reunir-s’hi. És el cas d’Andrés Rodríguez i Ana María Garrocho, que van poder retrobar-se ahir amb el seu fill, la seua nora i la seua néta per primera vegada des del febrer, abans de la crisi sanitària. Les cancel·lacions de vols a Alguaire a causa de la Covid-19 van frustrar en dos ocasions els seus intents de volar, i al tercer intent finalment ho van aconseguir (vegeu el desglossament).

Els primers viatgers a Alguaire des del mes de juliol passat, quan només hi va haver un dia de vols.

Els primers viatgers a Alguaire des del mes de juliol passat, quan només hi va haver un dia de vols.MAITE MONNÉ

Els primers viatgers a Alguaire des del mes de juliol passat, quan només hi va haver un dia de vols.

Els primers viatgers a Alguaire des del mes de juliol passat, quan només hi va haver un dia de vols.MAITE MONNÉ

tracking