SEGRE

EMERGÈNCIES ACCIDENTS

Mor un excursionista en una caiguda de 200 metres a Alins

El sinistre es va produir ahir al matí entre el port de Boet i la pica Roja || Sisena víctima mortal d'accident de muntanya aquest estiu al Pirineu lleidatà

Imatge del rescat del motorista ferit ahir en una pista forestal de Peramola.

Imatge del rescat del motorista ferit ahir en una pista forestal de Peramola.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un excursionista va perdre la vida ahir al matí quan va patir una caiguda i es va precipitar al buit a Alins. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís de l’accident a les 11.07 hores quan una persona es va precipitar des d’uns 200 metres a la zona entre el port de Boet i la pica Roja, al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Un senderista que era a la zona va veure com es va produir la caiguda i va alertar els serveis d’emergència. Al lloc va acudir un helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) que va localitzar el cos sense vida de la persona accidentada a la cresta de la pica Roja. Posteriorment, després de ser autoritzats judicialment, van procedir a l’extracció del cos de la zona de l’accident i el van evacuar fins a l’heliport de Tírvia.

Per la seua part, els Mossos d’Esquadra van activar la unitat de muntanya, que es va fer càrrec de la custòdia i de la resta de diligències. A última hora d’ahir l’excursionista no havia estat identificat. Anava sol i no van trobar els seus documents. Pel material que portava podria tractar-se d’una persona de nacionalitat francesa. Ahir no constaven denúncies de desapareguts.

Aquest estiu ja s’han produït sis accidents mortals de muntanya al Pirineu lleidatà. L’últim cas es va conèixer divendres quan els Pompièrs d’Aran van trobar a Bausen el cos d’un ciutadà francès de 58 anys desaparegut des del 2 d’agost passat (vegeu SEGRE d’ahir). A aquests dos casos cal sumar els quatre excursionistes que han perdut la vida a Aigüestortes. Aquest dilluns va morir un jove de 28 anys.

D’altra banda, els Bombers també van rescatar ahir dos motoristes que van resultar ferits al patir sengles caigudes en pistes de Peramola i Baix Pallars.

El primer accident es va produir a les 13.00 hores en una pista forestal a la zona de Cortiuda. A la tarda, a les 16.17 hores, un altre motorista es va fracturar una cama al tenir una caiguda en un camí de Baix Pallars. També van rescatar una senderista ferida al congost de Mont-rebei i una dona que es trobava indisposada a Josa i Tuixén.

tracking