SEGRE

EQUIPAMENTS PATRIMONI

Recta final de la restauració del Castell Formós de Balaguer

La previsió és obrir al novembre

Imatge de la Gran Cambra i part de la infraestructura que s’està instal·lant per protegir-la.

Imatge de la Gran Cambra i part de la infraestructura que s’està instal·lant per protegir-la.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Balaguer continua a bon ritme les obres de restauració del Castell Formós, consistents en la instal·lació d’una coberta en una de les sales i la museïtzació de l’espai amb plafons informatius.

Durant aquest mes de setembre, els operaris finalitzaran la instal·lació de l’estructura de ferro i policarbonat que ha de cobrir i protegir les restes arqueològiques del segle XIV que es troben en l’anomenada Gran Cambra, la sala més gran excavada fins ara a l’antic palau dels comtes d’Urgell.

La previsió és obrir l’espai al públic per a la festa major de Balaguer que se celebrarà el segon cap de setmana de novembre i, des de la Paeria de Balaguer, esperen que doni un “nou impuls” a la ciutat, tant a nivell turístic com a cultural.

En aquest sentit, les obres se centren sobretot a mirar de conservar les restes arqueològiques, atès que la falta d’actuacions durant quaranta anys han provocat que es trobessin amb “greus problemes de conservació”, segons va explicar la directora del Museu de la Noguera i responsable de patrimoni de la Paeria de Balaguer, Carmen Alòs.

tracking