SEGRE

EMERGÈNCIES ACTUACIONS

Una dona resulta ferida al cedir un pont de fusta a Rialp i caure des de vuit metres

L'excursionista, que va patir policontusions, estaria fent fotos quan part de l'estructura va cedir i va precipitar-se a uns esbarzers || Un helicòpter dels GRAE la va rescatar amb la maniobra de grua

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una excursionista va resultar ferida el matí d’ahir després de precipitar-se des de vuit metres en un pont de fusta que va cedir a Rialp. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, l’avís d’emergència es va rebre pocs minuts abans de les dotze del matí. Pel que sembla, i segons van informar fonts properes al cas, la dona estaria captant imatges al pont de fusta que creua la Noguera Pallaresa quan una part de l’estructura va cedir i va precipitar-se a un terreny amb esbarzers de difícil accés. Els Bombers van activar dos dotacions terrestres i un helicòpter del Grup d’Actuacions Especials (GRAE).

Després de fer una primera revisió mèdica in situ i immobilitzar la ferida, els equips d’emergència van aconseguir rescatar-la efectuant la maniobra de grua. Segons els Bombers, l’helicòpter va traslladar la ferida a una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que la va evacuar a un centre hospitalari amb politraumatismes, pel que sembla, de caràcter greu.

Els rescats de muntanya s’han disparat aquest estiu al Pirineu a causa de la pandèmia, que ha provocat una allau de visitants en zones com ara Aigüestortes pel turisme de proximitat. Aquest agost, els Bombers han efectuat una mitjana de dos rescats per dia al Pirineu lleidatà. Els més habituals són de persones desorientades, o que han patit una caiguda o un cop de calor i, segons els Bombers, la majoria no tenen l’equipament necessari i fan rutes que no són adequades a la seua forma física.

En aquest sentit, recomanen portar el mòbil amb bateria, avisar de la ruta que es vol fer si se surt sol i utilitzar les diferents aplicacions per consultar el temps i la ruta, perquè ajuden a orientar-se i a més són una eina indispensable per poder avisar el 112.

Rescaten a Ivars de Noguera un ciclista ferit per una caiguda

Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir en el rescat d’un ciclista accidentat a Ivars de Noguera. L’incident es va registrar a les onze del matí, quan van rebre l’avís que un ciclista havia tingut una caiguda a prop de l’ermita de Cérvoles. Una dotació dels Bombers es va desplaçar fins al lloc dels fets i va rescatar el ciclista, amb una possible fractura a l’espatlla. Arran de la pandèmia, els Bombers han registrat un augment dels auxilis d’usuaris de bicicletes de muntanya, ja que s’ha disparat el nombre de lleidatans que n’han adquirit una després dels mesos de confinament, com ja va publicar SEGRE.

Zona de difícil accés - Els Bombers van activar dos dotacions terrestres i un helicòpter dels GRAE per rescatar la dona, que va caure d’una altura de prop de vuit metres a una zona de difícil accés a la vora de la Noguera Pallaresa. La dona  ...

Zona de difícil accés - Els Bombers van activar dos dotacions terrestres i un helicòpter dels GRAE per rescatar la dona, que va caure d’una altura de prop de vuit metres a una zona de difícil accés a la vora de la Noguera Pallaresa. La dona ...SAM

tracking