SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORT

Alguaire encara l'ampliació del pàrquing d'aeronaus davant l'elevada llista d'espera

Ahir va aterrar el sisè avió de la companyia Icelandair i un altre ho farà dijous || La demanda ha crescut a causa de la Covid i aquesta setmana comencen els treballs per incrementar la superfície

El Boeing 757 d’Icelandair que ahir va aterrar a Alguaire i que se suma als altres cinc que ja hi ha en aquesta infraestructura.

El Boeing 757 d’Icelandair que ahir va aterrar a Alguaire i que se suma als altres cinc que ja hi ha en aquesta infraestructura.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Alguaire encara l’ampliació de la plataforma d’estacionament d’aeronaus davant l’“excés de demanda” de companyies aèries per aparcar part de la seua flota a Lleida arran de la crisi sanitària de la Covid. Ahir va aterrar a Alguaire un nou avió de la flota de la companyia Icelandair. Es tracta d’un Boeing 757 que se suma als cinc que l’aerolínia ja té estacionats a l’aeroport des de finals del 2019.

Dijous vinent es preveu l’arribada d’un altre Boeing 757 per almenys els propers quatre mesos, segons va confirmar ahir el director de la infraestructura, Antoni Serra. Va apuntar que el pàrquing actual acull una dotzena d’aeronaus, 13 a partir de dijous, i que “cada dia truquen companyies per aparcar aeronaus”, va dir. Actualment Alguaire acull sis avions d’Icelandair, un Jumbo de Wamos Air, quatre aeronaus de Norwegian i una de la companyia Lease-Fly Charter.

Fins a 13 aeronaus estaran aparcades a Alguaire a partir de dijous, quan es preveu l’arribada de l’últim

“La demanda per estacionar aquí és constant i la previsió és que a l’hivern nombroses companyies requeriran espai per deixar els seus avions aparcats i fer manteniment”, va explicar Serra.

L’empresa Aeronpark, que gestiona l’estacionament privat de llarga durada per a avions a Alguaire, està tramitant l’ampliació de la plataforma per donar cabuda a tota la demanda actual.

Es planteja ampliar fins a 55 hectàrees l’extensió actual (de 20.000 metres quadrats) i fonts de la firma van assegurar ahir que l’objectiu és tenir una capacitat per a unes altres 24 aeronaus petites o una dotzena de gran mida. Actualment esperen llicències.

“Les companyies no estan operant el que preveien, els avions estan aturats i això pot incrementar-se aquesta tardor, tot dependrà de la situació sanitària i cal ser cauts”, van explicar des d’Aeronpark. “Els serveis, la ubicació, les condicions climàtiques i l’accés a personal que s’ofereix des d’Alguaire són difícils de trobar en qualsevol indret d’Europa, la qual cosa afavoreix la demanda”, van dir. Per la seua part, la Generalitat preveu iniciar aquesta mateixa setmana l’ampliació de la plataforma amb una extensió de 40.000 metres quadrats per a ús industrial, amb l’objectiu d’oferir més superfície a les empreses que vulguin aparcar aeronaus per a manteniment. Les obres de totes dos ampliacions haurien d’estar finalitzades en tres mesos.

tracking