SEGRE

EMERGÈNCIES RESCAT

Una vaca fereix un nen a l'envestir-lo a la Cerdanya

Va ocórrer dilluns a Riu i el menor va ser evacuat en helicòpter a l'hospital de Puigcerdà || Va estar uns minuts inconscient

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nen de 13 anys va resultar ferit dilluns a la tarda a Riu de Cerdanya al ser envestit per una vaca. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís de l’incident a les 19.37 hores. Es va produir en una zona pròxima al refugi El Serrat de les Esposes.

El nen es trobava amb la seua família en una zona del barranc del Grau de l’Ós. Pel que sembla, un ramat de vaques havia quedat embarrancat i els ramaders les estaven rescatant. Tanmateix, un dels animals es va escapar i va envestir el nen per l’esquena.

L’incident es va produir a prop del refugi El Serrat de les Esposes, on van portar el menor

El menor va caure a terra, es va colpejar a la cara i va quedar inconscient durant uns minuts. Entre els ramaders, els familiars i la guarda del refugi el van socórrer. “El vam portar al refugi i vaig alertar els serveis d’emergència”, va explicar ahir a aquest diari Yamina Tarbai, la guarda d’El Serrat de les Esposes, que va afegir que “la família estava molt espantada perquè el nen es va endur un gran cop”.

Fins al lloc es va desplaçar un helicòpter dels Bombers, que va traslladar el ferit fins a Puigcerdà, on ja l’esperava una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per evacuar-lo a l’hospital Transfronterer de la Cerdanya. El seu pronòstic era menys greu.

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat van treballar ahir al migdia en la recerca d’un excursionista perdut a Lladorre. L’home, de 69 anys, anava amb altres persones quan es va perdre. Un helicòpter amb els GRAE va acudir a la zona a les 14.26 hores i una hora després el va localitzar. També van ajudar a orientar-se dos senderistes perduts a prop de la presa de Cavallers, a Aigüestortes, a la Vall de Boí. Pel que sembla, es van perdre quan feien una ruta. Els Bombers els van guiar i no va caldre evacuar-los.

Els rescats de muntanya s’han disparat aquest estiu a Catalunya. A l’agost, els Bombers van fer una mitjana de dos serveis al dia. A més, s’han produït sis accidents mortals, quatre dels quals a Aigüestortes.

El nen va ser portat fins al refugi El Serrat de les Esposes.

El nen va ser portat fins al refugi El Serrat de les Esposes.REFUGI EL SERRAT DE LES ESPOSES

tracking