SEGRE

SUCCESSOS SOMETENT

Comencen les patrulles de veïns a Sucs davant de l'onada de robatoris

En torns de dos hores i amb dos vehicles cobreixen el terme municipal durant tota la nit || Durant les últimes setmanes s'han produït almenys quatre assalts

Els veïns de Sucs van començar ahir a la nit a patrullar amb els seus vehicles.

Els veïns de Sucs van començar ahir a la nit a patrullar amb els seus vehicles.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’almenys quatre robatoris durant les últimes setmanes, especialment en torres i magatzems, els veïns de Sucs, nucli del municipi de Lleida, van començar ahir a patrullar amb els seus vehicles pel terme municipal per intentar que la seua presència pugui exercir un efecte dissuasiu entre els lladres i així evitar que es produeixin nous casos.

Així doncs, organitzats en torns de màxim dos hores, i amb dos cotxes per tanda en què van dos persones, els veïns van començar a patrullar ahir des de les 21.30 hores i la previsió era seguir fent-ho fins a la sortida del sol. En aquest sentit, des de l’ajuntament se’ls van facilitar uns walkie-talkies perquè poguessin comunicar-se entre ells, i unes llanternes. “La seua tasca és merament de vigilància, en cap moment no faran la feina dels policies. A més, els Mossos d’Esquadra ja estan avisats que a partir d’aquesta nit [per ahir] comencem a vigilar”, va explicar l’alcalde pedani de Sucs, Guillem Boneu. En aquesta línia, al voltant de seixanta-cinc veïns s’han ofert com a voluntaris per vigilar el seu terme municipal.

Al voltant de 65 veïns s’han ofert voluntaris per participar en les vigilàncies nocturnes

“La gent està espantada i ha pres la determinació de defensar la seua família i el patrimoni”, va explicar un dels vigilants i agricultor del poble, Josep Ojer. “Si ens trobem alguna cosa sospitosa, ens comunicarem amb l’altra patrulla per poder ajuntar-nos i tot seguit trucarem als Mossos d’Esquadra perquè vinguin. En cap moment no intervindrem”, va apuntar Ojer. Així mateix, està previst que les nits de vigilància s’allarguin el temps que calgui. “Hem fet un quadrant i anirem fent torns. Tant de bo no sigui necessari allargar-ho gaire”, va indicar Ojer.

L’últim robatori es va produir a començaments de mes quan uns lladres van encastar un cotxe contra la porta d’un magatzem i es van emportar un motocultor i eines, entre altres objectes, d’un veí.

tracking