SEGRE

11 DE SETEMBRE DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Marxa de cotxes i concentracions limitades, principals actes de la Diada de la Covid

L'ANC delimita l'aforament per evitar riscos i el més reduït serà al davant l'església de Sant Climent de Taüll per a dotze persones || L'acte institucional a Lleida, avui a la Seu Vella, unitari i sense públic

L’ajuntament de Lleida va repartir ahir senyeres de cara a la Diada de demà.

L’ajuntament de Lleida va repartir ahir senyeres de cara a la Diada de demà.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per primera vegada en els últims anys, no hi haurà autobusos per la Diada. Tampoc concentracions massives, sinó tot el contrari, amb l’objectiu d’evitar risc de contagi per coronavirus. L’ombra de la pandèmia és allargada i ha obligat l’Assemblea Nacional Catalana a delimitar els actes i limitar aforaments. L’objectiu principal de l’ANC és que els sobiranistes surtin als balcons a les 17.14. A més, s’han organitzat 107 mobilitzacions en vuitanta-dos municipis amb aforaments molt restringits.

A Lleida seran catorze i l’acte més petit serà a Taüll, amb l’aforament limitat a dotze persones al davant l’església de Sant Climent. Algunes assemblees locals de l’ACN com la de Tàrrega han decidit suspendre la concentració. Sí que es fan a Balaguer, Mollerussa, Rosselló, Cervera, Solsona, Guissona, Oliana, Tremp, Organyà, la Seu d’Urgell, Sort i la Pobla de Segur. Sota el lema “El deure de construir un futur millor, el dret a ser independents”, es faran en carrers o places amb un ample mínim de 20 metres, seran estàtiques i hauran de preservar espais de quatre metres quadrats per persona.

A Lleida ciutat, l’acte central de l’ANC serà una marxa de vehicles que sortirà del Camp d’Esports a les 17.00 hores i marxarà per Lleida durant dos hores a una velocitat de 20 quilòmetres per hora fins a arribar a la destinació final (que no es revela per evitar un efecte crida), on es llegirà un manifest. Al marge, hi haurà diversos actes més durant tota la jornada a càrrec de voluntaris. Per la seua part, Òmnium Cultural ha suspès la marxa de torxes i al seu lloc hi haurà una concentració representativa sense convocatòria pública i lectura d’un manifest.

Pel que fa als actes institucionals, la majoria d’ajuntaments mantindran demà les ofrenes o altres convocatòries tradicionals però prescindeixen de les activitats amb més públic. A Lleida se celebrarà avui un acte de Generalitat, Diputació i Paeria a les 20.00 hores a la Seu Vella sense públic que es retransmetrà per streaming i es repetirà per Lleida TV. Al Pirineu, serà a Oliana i comptarà amb la consellera Ester Capella.

El Govern evita actes públics a Barcelona i no anirà a la mobilització

El Govern ha decidit aquest any limitar els actes públics de la Diada i cap dels membres no assistirà a les mobilitzacions de l’Assemblea Nacional Catalana demà. En canvi, aquesta nit s’emetrà (22.00 hores a TV3) un acte oficial encapçalat pel president, Quim Torra; el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera Meritxell Budó que ha estat prèviament gravat. Demà sí que tenen previst participar en l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova.

Les poques activitats previstes per l’Executiu i el Parlament retran un homenatge a les víctimes de la pandèmia. D’altra banda, l’ANC preveu 107 mobilitzacions demà a tot Catalunya.

tracking